Νέος καβγάς Παππά με καναλάρχες!

Με ανακοίνωσή τους ζητούν πίσω άμεσα τα 80.000.000 € που κατέβαλαν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών!

Ν έα κόντρα ξέσπασε μεταξύ των καναλαρχών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά.

Οι πρώτοι με ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητούν πίσω εδώ και τώρα τα 80.000.000 ευρώ (προκαταβολές) που κατέβαλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καταγγέλλουν τον υπουργό για... αεροπειρατεία και εκείνος τους απαντά ότι έχουν θράσος να ζητούν και τα ρέστα και ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για την τριακονταετή λειτουργία τους δίχως άδεια!

Πάντως ξαφνικά θυμήθηκε όσους έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές ή δεν πληρώνουν εγκαίρως το προσωπικό τους, παρότι αυτές τις ευαισθησίες δεν τις είχε εκφράσει προτού καταπέσει στο ΣτΕ ο διαγωνισμός!

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών επισημαίνουν ότι μετά την παρέλευση των 90 ημερών που είχε θέσει ως απώτατο χρονικό όριο η κυβέρνηση για την αδειοδότηση των καναλιών αλλά και μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση παρακρατεί πλέον παρανόμως τα ποσά που κατέβαλαν ως πρώτη δόση οι νικητές του διαγωνισμού που ακυρώθηκε, και μιλούν για παράνομο πλουτισμό του Δημοσίου.

Η ακύρωση

Επισημαίνουν στην επιστολή: «Τους τελευταίους 18 μήνες ο δημόσιος λόγος επιβαρύνεται και συχνά δηλητηριάζεται από μία άνευ περιεχομένου ρητορική, που ως άξονά της έχει μια πολλαπλώς εξαγγελθείσα δήθεν εξυγιαντική προσπάθεια στον χώρο των ΜΜΕ.
Απεδείχθη περίτρανα ότι η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό. Και τούτο γιατί η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και την ανάληψή τους από τον υπουργό Επικρατείας.

Με αυτήν την κρίση το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τον άνισο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το καλοκαίρι, και κατέδειξε ποιος προσπάθησε με μεθόδους αεροπειρατή να ελέγξει την ενημέρωση στη χώρα. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου που προσέφυγαν για δικαστική προστασία είχαν ενεργό και άμεσο έννομο συμφέρον για την προσφυγή τους».
Από τη μεριά του ο υπουργός στην απάντησή του υποστηρίζει:
«Είναι τουλάχιστον θράσος της κλειστής λέσχης των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα.
Αντί να ζητούν τα ρέστα, πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη.
• Για την παράνομη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγματική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία.
• Για τα χρήματα που όφειλαν και δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο.
• Για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες φοροδιαφυγής.
• Για τις άθλιες και χυδαίες επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς.
• Για τις συνθήκες εργασίας και τις καθυστερήσεις στους μισθούς εργαζομένων.
• Για την ενθουσιώδη στήριξη σε όσους έκλεισαν την ΕΡΤ.
• Για την ενθουσιώδη στήριξη των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα.
• Για την αεροπειρατεία των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, μετά από έναν διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα.

Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι... Τέλος, τις συστηματικές, χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις στο πρόσωπό μου από τα συγκεκριμένα συμφέροντα τις καλωσορίζω».