Ουίλμπορ Ρος: Ο υπ. Εμπορίου του Τραμπ επενδύει στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και υποψήφιος υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Τραμπ, Ουίλμπορ Ρος, τιμήθηκε στη διάρκεια του επίσημου δείπνου του 18ου Ετήσιου Φόρουμ της Capital Link για επενδύσεις στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Στον κ. Ρος απονεμήθηκε η διάκριση «2016 Hellenic Capital Link Leadership Award».

Στο δείπνο, όπως και στο συνέδριο, παρευρέθηκαν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι ενημέρωσαν ένα ακροατήριο από περίπου 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματιστηρίου, για τις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες,

Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό έστειλαν στο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στον κ. Ρος απονεμήθηκε το βραβείο από τον πρόεδρο της Capital Link, γιατί εν μέσω οικονομικής κρίσης και αρνητικών δημοσιευμάτων, επένδυσε στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προβολή της. Για τον μεγαλοεπιχειρηματία, σύμφωνα με το greeknewsonline.com, μίλησαν ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Γιάννης Κατσιματίδης και ο πρόεδρος της μεγάλης τράπεζας New York Commercial Bancorp, Τζόζεφ Φικαλόρα.

Ο κ. Ρος –που είχε την ευθύνη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για την εξασφάλιση μεγάλων χρηματοδοτών– ξεκίνησε την ομιλία του αστειευόμενος για τη μικρή υποστήριξη που έλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος από τους Ελληνοαμερικανούς.

«Θα εκτιμούσα να βοηθούσαν λίγοι περισσότεροι στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά ελπίζω τώρα να μιλήσετε με όσους δημοκρατικούς γερουσιαστές γνωρίζετε και να τους ζητήσετε να είναι ήπιοι μαζί μου στην ακροαματική διαδικασία για την επιβεβαίωση του ρόλου μου (ως υπουργού Εμπορίου)».

Ο Ουίλμπορ Ρος με γλαφυρό ύφος μίλησε για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα. «Έχω περάσει τόσα με την Ελλάδα που αισθάνομαι ότι πάντα ήμουν Έλληνας. Στην αρχή των λίγων ετών που δραστηριοποιούμαι εκεί δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι αρχίζοντας να επενδύω όσο ήταν ο Σαμαράς στην εξουσία, θα οδηγούσε στην έξοδό του. Δεν το έκανα επίτηδες, ούτε και φαντάστηκα ότι θα υπήρχαν όλες αυτές οι διαμάχες με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς, όπως συνέβη».

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση. «Μου φαίνεται ωστόσο ότι η Ελλάδα περνά στην άλλη άκρη αυτού του τρομακτικού εφιάλτη που έχει ζήσει η χώρα σας και προσμένω τη στιγμή που εκτός από τους καλούς φίλους που έχω κάνει στην Ελλάδα και την ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση που έχω αναπτύξει για τον πολιτισμό και το πραγματικό πνεύμα των Ελλήνων, να βγάλει και κάποια χρήματα η εταιρεία μου WL Ross από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα».

Αποχωρώντας από το δείπνο, ο Ουίλμπορ Ρος –του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια– αστειεύτηκε για τις πολλές αιτήσεις που έχει να συμπληρώσει για μια δουλειά (του υπουργού Εμπορίου) η οποία δεν πληρώνει καλά.

news247.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα