«Βασιλική» κουζίνα! Βιβλίο μαγειρικής της Τατιάνα Μπλάντικ

Τις αγαπημένες συνταγές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τις γευστικές δημιουργίες του πρίγκιπα Νικόλαου, που… ξετρελαίνουν ολόκληρη την τέως βασιλική οικογένεια, και τα μεσογειακά πιάτα που ξεχωρίζουν «λαμπερές» προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό «μοιράζονται» μέσω του βιβλίου μαγειρικής «Γεύσεις Ελλάδας» η Τατιάνα Μπλάτνικ και η συγγραφέας Νταϊάνα Φαρ Λούι.

Γιουβέτσι και σκορδαλιά με την… υπογραφή του πρίγκιπα Νικόλαου, ψάρι αλά σπετσιώτα -νούμερο 1 στις προτιμήσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου- και άλλες 32 πρωτότυπες συνταγές που θυμίζουν… Ελλάδα παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου που έχει ήδη «ταξιδέψει» σε περισσότερες από 70 χώρες (με τον τίλο «A taste of Greece»), γνωρίζοντας μέχρι τώρα μεγάλη επιτυχία.

«Η μαγειρική υπήρξε πάντοτε μία από τις αγαπημένες ασχολίες μου. Από τότε μάλιστα που η Ελλάδα έγινε το νέο μου σπίτι, το 2013, βρίσκομαι σε αναζήτηση τρόπων για να συνεισφέρω, αφενός, στην ανάδειξη των γαστρονομικών της θησαυρών και των εξαιρετικών της προϊόντων στο εξωτερικό και, αφετέρου, στη στήριξη τοπικών οργανώσεων που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη» ανέφερε η Τατιάνα Μπλάτνικ, κατά την παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε, στο εστιατόριο Yoleni’s, στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος επωνύμων

Στο πλευρό της βρέθηκαν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Νικόλαος, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα Μαρία, αλλά και πλήθος επωνύμων, όπως η σεφ Νταϊάν Κόχυλα και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος «υπογράφει» μία από τις συνταγές. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης.

Το βιβλίο «Γεύσεις Ελλάδας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», που στοχεύει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και στην καταπολέμηση του υποσιτισμού στη χώρα μας.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη δράση του «Μπορούμε», η Τατιάνα Μπλάτνικ συνεργάστηκε με το Yoleni’s για τη δημιουργία καλαθιών με τοπικά προϊόντα, ώστε μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις να διατεθούν στην οργάνωση.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα