Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Έκρηξη κοντά στο πανεπιστήμιο του Ερσιγές στην επαρχία Καισάρειας της κεντρικής Τουρκίας το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη συνέβη ένα τέταρτο πρις τις 09.00, τοπική ώρα, όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε λεωφορείο. Δεν έχουν ακόμη γίνει επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν, όμως οι αρχές ασφαλείας κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και 48 τραυματίες, όλοι τους στρατιώτες.

Η έκρηξη που έλαβε χώρα στην είσοδο του πανεπιστημίου, φαίνεται πως είχε στόχο Τούρκους στρατιώτες που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Ασθενοφόρα και δυνάμεις ασφαλείας έχουν μεταφερθεί στο σημείο της έκρηξης, ενώ δεν έχουν ακόμη γίνει αναφορές για τυχόν τραυματίες.

Το γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το ανώτατο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε προσωρινή απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για το περιστατικό της έκρηξης.

Το περιστατικό έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά τη διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο και προκάλεσε το θάνατο 44 ατόμων, ενώ τραυμάτισε άλλους 100.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το περιστατικό, ενώ όπως αναφέρει η Daily Sabbah και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη και συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα