Χριστούγεννα με «εισβολείς»

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Ε νας Αϊ-Βασίλης διαφορετικός από τους άλλους, καλικάντζαροι αλλά και δύο κλέφτες εισβάλλουν στο αποψινό και το αυριανό εορταστικό επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Alpha, 21.00). Οι ήρωες της κωμωδίας ζουν ακόμη μία φορά χριστουγεννιάτικες ιστορίες τρέλας, λένε τα κάλαντα και εύχονται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Απόψε, λοιπόν, η Βούλα (Ελένη Κοκκίδου) αποφασίζει να στολίσει κάπως αργά για τις γιορτές και ο Μηνάς (Αντώνης Αντωνίου) τής θυμίζει μια άλλη χρονιά που είχε κάνει το ίδιο. Τότε είχαν περάσει πολύ ρομαντικά. Φέτος η γέννηση του Χριστού θα τους βρει στο χωριό της Βούλας στην Κρήτη, που, όμως, έχει γεμίσει... καλικάντζαρους. Από την άλλη, η Μαρίνα προσπαθεί να πείσει τον Ηλία να κάνουν Χριστούγεννα στη Χαβάη.

Εκείνος, που πια δεν παραξενεύεται από τις «φοβερές» ιδέες της γυναίκας του, της απαντά να απευθυνθεί στον Αϊ-Βασίλη. Και πράγματι, με έναν τρόπο εκείνος τους χτυπά την πόρτα με τη μορφή ενός πελάτη του Ηλία.

Στο αυριανό επεισόδιο, πάλι, μια σειρά από γκεστ ήρωες θα κάνουν την εμφάνισή τους και όχι για καλό. Η Λένα (Φωτεινή Αθερίδου) νομίζει πως θα περάσει ρομαντικά Χριστούγεννα με τον Σίμο (Κωνσταντίνος Πλεμμένος). Η έκτακτη επίσκεψη όμως της κολλητής του, της Ρένας (Αγνή Χιώτη), τους εμποδίζει. Ευτυχώς ο Σίμος αναθεωρεί για όσα δεν έχει κάνει ακόμη για τη Λένα και της εξομολογείται δίπλα στο δέντρο πόσο τη θέλει.

Σε κάποιο άλλο διαμέρισμα, εκείνο του Ηλία και της Μαρίνας, δύο διαρρήκτες, η Τούλα (Ελευθερία Μπενοβία) και ο Μίλτος (Βαγγέλης Χατζηνικολάου), μπαίνουν για να το κλέψουν, καθώς νομίζουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει για διακοπές. Ελα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Στο μεταξύ τα πρώτα τους Χριστούγεννα μαζί με την κορούλα τους θα περάσουν ο Διονύσης (Γιώργος Χρυσοστόμου) και η Νικολέτα (Νάντια Κοντογεώργη). Συγκινημένοι, φαντάζονται πώς θα είναι οι επόμενες γιορτές καθώς η κόρη τους Δάφνη θα μεγαλώνει.