Ο πλούτος του «ΕΣΤΙΑζω»

Τη δυνατότητα για μια «βουτιά» στο πλούσιο αρχείο της «ΕΣΤΙΑΣ» δίνει στο αναγνωστικό κοινό η εφημερίδα, με την έκδοση του περιοδικού «ΕΣΤΙΑζω». Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εκδοτικό εγχείρημα του ομίλου Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε., που δημιούργησε ένα πολυσέλιδο και σύγχρονο περιοδικό, το οποίο συνδυάζει την παράδοση με το σήμερα. Η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», που μετρά ήδη 140 χρόνια κυκλοφορίας, ενσωματώθηκε στους κόλπους του εκδοτικού ομίλου τον Απρίλιο του 2015.

«Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία του παρελθόντος και να κάνουμε προσπάθειες εκσυγχρονισμού. Το “ΕΣΤΙΑζω” είναι μια σύγχρονη ματιά και πρόταση, μια έκδοση που συνδυάζει και αξιοποιεί ουσιαστικά τον πλούτο που έχει η “ΕΣΤΙΑ”, που είναι το πολύ μεγάλο αρχείο της. Διότι το κυρίως περιεχόμενο του περιοδικού προέρχεται από το αρχειακό υλικό της ιστορικής εφημερίδας» εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκδότης του ομίλου Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. Ιωάννης Φιλιππάκης.

Στόχος της νέας έκδοσης είναι η προσέλκυση νεότερων, ηλικιακά, αναγνωστών. Οπως επισημαίνει ο κ. Φιλιππάκης: «Με τις νέες συμπληρωματικές εκδόσεις, όπως το “ΕΣΤΙΑζω”, παράλληλα με την ανανέωση της θεματογραφίας και τη συμπλήρωση των αρθρογράφων μας θέλουμε να φέρουμε κοντά μας τις νεότερες ηλικίες. Το στοίχημα των εφημερίδων είναι να μπορέσουν να χαμηλώσουν τον μέσο όρο της ηλικίας των αναγνωστών τους. Γι’ αυτό και ελπίζουμε και ευχόμαστε να “αγκαλιάσουν” και να αγαπήσουν το “ΕΣΤΙΑζω” αλλά και την “ΕΣΤΙΑ” και οι νεότερες ηλικίες».

Το περιεχόμενο της περιοδικής έκδοσης θα είναι θεματικό, καταλήγει ο εκδότης, «άλλοτε μπορεί να είναι εποχιακό, άλλοτε επετειακό, ενώ φιλοξενούνται και ιστορικά θέματα που είναι σχετικά με το βασικό θέμα. Το κεντρικό θέμα θα έχει μια αφορμή. Για παράδειγμα, το πρώτο τεύχος μας κυκλοφόρησε με αφορμή τα Ποσειδώνια, η δεύτερη έκδοση με αφορμή τα 140 χρόνια της “ΕΣΤΙΑΣ” και το τρίτο τεύχος μας είναι ένα εορταστικό αφιέρωμα στα Χριστούγεννα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στη συχνότητα έκδοσης του “ΕΣΤΙΑζω”, αλλά η μέχρι σήμερα απήχησή του είναι εντυπωσιακή!».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα