«Στέγνωσε» το Ασκληπιείο από υλικά!

Το υπουργείο Υγείας κωφεύει στην ανάγκη εκταμίευσης 300.000 € για να καλυφθούν τα κενά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπιείου Βούλας, καθώς οι ελλείψεις σε υλικά θέτουν εν αμφιβόλω τη δυνατότητα αντιμετώπισης ακόμα και απλών περιστατικών που καθημερινά φτάνουν στο νοσοκομείο. «Το Νοσοκομείο έχει “στεγνώσει” από υλικά, με αποτέλεσμα τη μια μέρα να ψάχνουμε για γάζες και σύριγγες, την άλλη να μην μπορούμε να κάνουμε γενικές αίματος, την τρίτη να αγωνιούμε για το στοκ σε ακτινολογικά φιλμ και πάει λέγοντας. Μια εικόνα καθημερινής αγωνίας για τη δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε το Νοσοκομείο σε συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς μας.
Και όλα αυτά, επειδή το υπουργείο Υγείας κωφεύει στην ανάγκη εκταμίευσης ενός ποσού της τάξης των 300.000 ευρώ, αφού τόσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Ασκληπιείου.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τη στιγμή που το νοσοκομείο υπολειτουργεί η διοίκησή του σε συνέργεια με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ασχολούνται με την «κακοποίηση» των συναδέλφων τους. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έχει επιλέξει να υπογράφει δηλώσεις μετανοίας στα αφεντικά της Ε.Ε. και να ζητάει, με τη σειρά της, σκυμμένα κεφάλια στις υπηρεσίες του Δημοσίου» τονίζουν γιατροί και νοσηλευτές, αναφερόμενοι παράλληλα στη αναγκαστική απόσπαση συναδέλφου τους στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» του Χαϊδαρίου, επειδή αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ρουσφέτι.

Καταλήγοντας, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση ανάκληση της εντολής απόσπασης του συναδέλφου τους αλλά και την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαιτούμενο κονδύλι, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και χωρίς ελλείψεις υγειονομικού υλικού.