Καλικάντζαροι, Σκρουτζ και Ντοστογιέφσκι

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μικρούς και μεγάλους στα θέατρα της Αθήνας, που ολοκληρώνονται μετά τα Θεοφάνια

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ιστορίες με τον αγαπημένο στρυφνό των εορτών, τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, αλλά και χριστουγεννιάτικα κείμενα των Τσέχοφ και Ντοστογιέφσκι…

Ως είθισται, την περίοδο αυτή σε διάφορες σκηνές της Αθήνας ανεβαίνουν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ολοκληρώνονται μετά τα Θεοφάνια. Γι’ αυτό τρέξτε όσο ακόμη προλαβαίνετε…

• Με «Χριστουγεννιάτικα παιχνιδομαγέματα» θα περάσουν τις γιορτές οι θεατές του θεάτρου «104». Στο αγαπημένο καλλιτεχνικό στέκι, στο Γκάζι, έως και τις 6 Ιανουαρίου θα φιλοξενείται μια ενδιαφέρουσα διαδραστική παράσταση, η οποία περιλαμβάνει παραμυθένια σκηνικά, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μια πρωταγωνίστρια, η οποία «ταξιδεύει» ακόμη και στον Βόρειο Πόλο προκειμένου να γνωρίσει τον Αϊ-Βασίλη. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η παράσταση μετά τις γιορτές θα προσαρμοστεί για να παρουσιαστεί στο κοινό χωρίς τις χριστουγεννιάτικες πινελιές της.

• Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τις ημέρες αυτές έρχεται και από τον πολυχώρο του Vault. Εως τις 11 Ιανουαρίου οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων που κάνει ο δημιουργός του πολυχώρου Δημήτρης Καρατζιάς θα παρουσιάζουν την παράσταση «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», η οποία είναι βασισμένη σε ανάλογα κείμενα του Τσέχοφ και του Ντοστογιέφσκι και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν τα Χριστούγεννα μακριά από τα σπίτια τους. Ολα τα έσοδα από τις συνολικά 10 παραστάσεις θα δοθούν στην Πανελλήνια Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) αλλά και στην Κιβωτό του Κόσμου.

• «Σκρουτζ, μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού» τιτλοφορείται η παράσταση που φιλοξενείται στο θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Χάρη Γιουλάτου. Η συγγραφέας Κλεοπάτρα Εμμανουήλ παντρεύει αρμονικά την κλασική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ με το παραμύθι «Οι δώδεκα μήνες» σε μια παραγωγή, η οποία επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας του θεατρικού ακολουθεί πάρτι με τους συντελεστές.

• Τη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της stand-up κωμωδίας «Cineλθετε X-mas special» θα απολαύσουν όσοι βρεθούν αυτές τις ημέρες στο θέατρο Coronet, στο Παγκράτι. Οι Διονύσης Ατζαράκης και Θωμάς Ζάμπρας φορούν τα σκουφάκια τους και σαν άλλοι Αϊ-Βασίληδες μιλούν για την καθημερινότητα και όσα τους απασχολούν.

• Τέλος, έως και τις 7 Ιανουαρίου στο θέατρο Μορφές Εκφρασης θα διαρκέσει η μουσικοθεατρική παράσταση της Αννας Σεβαστής Τζίμα «Καλικάντζαροι: Αποστολή Γη!, η οποία διερευνά το πώς θα ήταν οι καλικάντζαροι αν ζούσαν στη σημερινή εποχή.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα