Καλά, τρελάθηκαν εντελώς;

Ελπίζουμε μέρα που είναι να «φωτιστούν» οι κυβερνώντες και να μην υλοποιήσουν ακόμη ένα σχέδιο που θα ρίξει τη χαριστική βολή σε όσες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν στα «χρόνια της χολέρας» και να είναι ταυτόχρονα και συνεπείς με τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα
με πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία κάθε μήνα διά ροπάλου θα καταβάλλονται από τους εργοδότες οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών μέσω τραπεζικού λογαριασμού! Εμπνευστές αυτού του εξοντωτικού σχεδίου, που θα κόψει το όποιο οξυγόνο ρευστότητας έχουν ακόμη οι επιχειρήσεις, είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (που ζήλωσε, προφανώς, τη δόξα Κατρούγκαλου).

Ελπίζουμε
ότι κάποιος λογικός άνθρωπος στο Μαξίμου θα σταματήσει αυτή την απόφαση-λαιμητόμο, που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα και σε νέες καθυστερήσεις καταβολής μισθών στους εργαζομένους. Κανείς θεωρητικά δεν θα διαφωνούσε με αυτό το μέτρο, που έρχεται, όπως και άλλα, με χρονοκαθυστέρηση αιώνων, αλλά να το έπαιρναν σε άλλες εποχές, που οι αγελάδες ήταν παχιές.

Τώρα,
που οι επιχειρήσεις κυνηγούν τη ρευστότητα με το δίκαννο, είναι δυνατόν να σχεδιάζονται τέτοιες κινήσεις; Πού ζουν οι άνθρωποι αυτοί; Εχουν εικόνα από την αγορά ή ζουν σε άλλον κόσμο, όπου όλα είναι ιδανικά; Δεν πάνε καμιά βόλτα να δουν πόσες επιχειρήσεις καθυστερούν να καταβάλλουν μισθοδοσία ή πιστεύουν ότι με αυτήν την ΚΥΑ θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες του ΕΦΚΑ; Εδώ τώρα που είχαν περιθώριο να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές έναν μήνα μετά την καταβολή του μισθού και δύο μήνες για τον φόρο των μισθωτών τα έφερναν δύσκολα πέρα, θα τα καταφέρουν, αν τα δίνουν όλα μια κι έξω; Τρελάθηκαν οι άνθρωποι και ετοιμάζουν αποφάσεις που θα κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις;

Καλό
θα ήταν να σοβαρευτούν στην κυβέρνηση και να μαζέψουν άρον άρον την Κοινή Υπουργική Απόφαση και ο Αλέξης Τσίπρας να μη βάλει την υπογραφή του στον θάνατο των «τελευταίων των Μοϊκανών» επιχειρηματιών, αλλά και των εργαζομένων, που τα φέρνουν και αυτοί δύσκολα, μια και με τις καθυστερήσεις μισθών «δανείζουν» τις επιχειρήσεις λες και είναι τράπεζες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα