Πλεόνασμα απελπισίας

Στην «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύτηκαν μερικά σημαντικά κεφάλαια από «το μυθιστόρημα της πιο μεγάλης απάτης όλων των εποχών που άρχισε από την Τράπεζα της Ανατολής». Οι εντυπωσιακές αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα προβλημάτισαν όλους τους εχέφρονες πολίτες που έχουν συνηθίσει να σκέφτονται προτού δράσουν και να ακολουθούν τους στοιχειώδεις κανόνες της λογικής στην καθημερινότητά τους.

Η εύλογη απορία από το δημοσίευμα αλλά και απ’ όλα όσα έχουν έρθει ως σήμερα στο φως για τούτη την αδιανόητη απάτη είναι πώς μπορούν τόσο πολλοί άνθρωποι να πέφτουν θύματα σε κάτι τόσο πρόδηλα ψεύτικο και συνάμα γελοίο. Είναι δυνατόν χιλιάδες πολίτες να τσαλαβουτούν μέσα στους ωκεανούς των ασυναρτησιών, των ονειροφαντασιών και των ψεμάτων που εκτοξεύει ένας απίθανος τύπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαχειρίζεται κεφάλαια που δεν έχουν όλοι μαζί οι μεγαλύτεροι κροίσοι του πλανήτη; Αδύνατον φαντάζει κι όμως συνέβη.

Στον Αρτέμη Σώρρα χιλιάδες Ελληνες έχουν εμπιστευτεί την υπογραφή τους, τη μοίρα της περιουσίας τους (αφού νομίζουν ότι μ’ ένα δικής του εμπνεύσεως εξώδικο θα απαλλαγούν από τα χρέη τους) και την έξωθεν καλή μαρτυρία τους. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, εκείνη της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, η εμπλοκή με τη σύναξη του «επενδυτή» με τα 600 δισ. ευρώ αποδείχθηκε θανατηφόρα, αφού την κατέσφαξε ο Χρήστος Μπαλαντίνας, που ήταν εξέχον μέλος της οργάνωσης του Σώρρα.

Το διαρκώς ογκούμενο λούμπεν και συνάμα επικίνδυνο νεφέλωμα έχει σχηματιστεί στην πατρίδα μας επειδή υπάρχει τεράστιο πλεόνασμα απελπισίας και θηριώδες έλλειμμα παιδείας. Η χρονίζουσα οικονομική, πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση που σαρώνει την Ελλάδα έχει δημιουργήσει στρατιές απελπισμένων, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς κάποιον να εγγυηθεί την απεμπλοκή τους από τον βραχνά της ύφεσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της κατάθλιψης.

Επίσης, οι δεκαετίες συστηματικής διάλυσης του εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης και η παράδοση της δημόσιας σφαίρας στον υλισμό και τον νεοταξικό μηδενισμό απέφεραν τους δηλητηριώδεις καρπούς τους. Δημιούργησαν φανατισμένους οπαδούς ανθρώπων όπως ο Αρτέμης Σώρρας.

Ετσι εκτελείται μια συνταγή απόλυτης καταστροφής…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα