Ελεύθεροι πολιορκημένοι στην εθνική Κορίνθου – Πατρών

«Θρίλερ» μακράς… διαρκείας -περίπου 10 ωρών (!)- στο χιόνι για εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, όταν δύο νταλίκες «δίπλωσαν» στο ύψος του Αιγίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων ήταν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς και οι επιβάτες τριών λεωφορείων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους και παρέμειναν στην εθνική οδό περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος.

Στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών είχε σημειωθεί νωρίτερα και τροχαίο ατύχημα, ενώ αρκετοί από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γεγονός που έκανε πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ως τα ξημερώματα της Κυριακής παρέμεναν «κολλημένα» στην εθνική οδό περισσότερα από 200 αυτοκίνητα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε γύρω στις 03.30.

Αρκετοί από τους εγκλωβισμένους οδηγούς αναζήτησαν «καταφύγιο» σε ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ όσοι δεν… πρόλαβαν να βρουν δωμάτιο (καθώς τα καταλύματα γέμισαν μέσα σε λίγη ώρα) φιλοξενήθηκαν στις αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αιγίου και του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού.

Τι  λέει η Ολυμπία Οδός 

Στα έντονα καιρικά φαινόμενα και στο ότι το τμήμα μεταξύ Ακράτας και Αιγίου είναι υπό κατασκευή και με μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση αποδίδει η διοίκηση της κοινοπραξίας Ολυμπία Οδός το θρίλερ που έζησαν οδηγοί και επιβάτες το Σάββατο στην Αθηνών – Πατρών. Από την κοινοπραξία προσθέτουν ότι κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στα ολοκληρωμένα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, τα οποία όμως είναι ελάχιστα.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι μόνο στο τμήμα Ακράτα – Πάτρα, σε μήκος 57 χλμ., επιχείρησαν 15 εκχιονιστικά μηχανήματα και ανάλωσαν περισσότερους από 100 τόνους αλάτι.
Την ίδια ώρα, άλλα 18 εκχιονιστικά επιχειρούσαν στα τμήματα Ελευσίνα – Κιάτο και Περιμετρική Πατρών. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν κυρίως επειδή συνεχίζεται επί μήνες η ταλαιπωρία των οδηγών που κυκλοφορούν σε εθνική οδό με μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα