Καλύτερα μη λύση παρά εθνική διάλυση

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα επιτυχημένο κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο, αρμονικά ενταγμένο σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς.

Το 2004 έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Eνωσης και το 2008 εντάχθηκε στην ευρωζώνη, υιοθετώντας ως νόμισμά της το ευρώ. Δεν έχει κανέναν λόγο στον κόσμο να νομιμοποιήσει τον Αττίλα του 1974 και τον τουρκικό επεκτατισμό, και να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχει δημιουργήσει, με αντάλλαγμα την υπαγωγή των πολιτών της σε ένα καθεστώς υποτέλειας προς την Τουρκία.

Η «λύση» τύπου Ανάν που προωθείται εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δημιουργία ενός εκτρώματος, στο οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει η μειοψηφία, επειδή είναι… Τούρκοι!

Oσο κι αν προσπαθούν μερικοί να χρυσώσουν το χάπι του ανανισμού, περί αυτού πρόκειται: Επιδιώκεται να θεσμοθετηθούν μετά πάσης επισημότητος οι φυλετικές διακρίσεις και να στηθεί ένα κρατικό μόρφωμα όπου οι Ελληνοκύπριοι θα δουλεύουν, θα πληρώνουν φόρους και θα δημιουργούν για να τροφοδοτούν την τουρκική πολεμική μηχανή με ισχύ. Την ίδια στιγμή που οι Ελληνοκύπριοι θα γίνονται φόρου υποτελείς στην Αγκυρα, το κράτος-μαφία θα αποκτά τον έλεγχο ενός αβύθιστου αεροπλανοφόρου, από το οποίο θα εποπτεύει όλες τις επιχειρήσεις της για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Επίσης, με τις λύσεις που προβλέπουν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με παραμονή των στρατευμάτων κατοχής (με διάφορα γελοία προσχήματα) και τη μη επιστροφή των Τούρκων εποίκων στις εστίες τους, η Τουρκία θα ανταμειφθεί για την εισβολή του ’74 με τα προικιά του κυπριακού υπεδάφους, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κύπρου.

Η λύση για το Κυπριακό δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, αν δεν είναι δίκαιη. Οτιδήποτε στηρίζεται στην αδικία δεν είναι βιώσιμο και δεν λειτουργεί υπέρ της ευημερίας των πολιτών. Για να βρεθεί, λοιπόν, δίκαιη λύση πρέπει να γίνουν πράξεις πριν από τις συζητήσεις. Η βασικότερη των πράξεων είναι η άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Την επομένη μπορούν να αρχίσουν συζητήσεις για τη λύση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα