«Πύραυλος» ο Βενιζέλος κατά Γιώργου και Φώφης

Δηλητηριώδη σχόλια από το βήμα της Κεντρικής  Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Θα παραμείνει στο κόμμα;

Αστραψε και βρόντηξε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη δημόσια παρέμβαση, μετά την επισημοποίηση της ένταξης του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Η «έκρηξη» του κ. Βενιζέλου δεν άφησε τίποτα… όρθιο. «Οταν άλλοι έφευγαν σαν τα ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο, εγώ επωμίστηκα όλα τα βάρη» είπε, «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην συνέταιρος του Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από αυτή τη φορτισμένη εμφάνιση, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συνεχίσει τελικά να συμπορεύεται με τη ΔΗ.ΣΥ. «Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εννοώντας (και πάλι) τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε άλλη γραμμή

Σε εντελώς άλλη γραμμή πλεύσης, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κρατήσει ανοιχτό τον διάλογο με το Ποτάμι και πέταξε το «καρφί» του προς τη Φώφη και τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επανήλθε κινώντας παρασκηνιακώς τα νήματα για όσα λέγονται περί μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό στο όνομα της επαφής με ένα παλαιο-ΠΑΣΟΚ ακροατήριο» σημείωσε. Περιέγραψε, επίσης, με μελανά χρώματα την πορεία της ΔΗ.ΣΥ. «Οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά. Δεν έχουμε επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ισότιμη πλέον συμμετοχή τεσσάρων οντοτήτων στη δημοκρατική παράταξη.

Με μια συλλογική ηγεσία που την αποτελούν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., ο επικεφαλής των κινήσεων και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ» τόνισε και αμέσως μετά τα έριξε για ακόμη μία φορά στον Παπανδρέου για τη γνωστή υπόθεση της μαύρης τρύπας στα οικονομικά του κόμματος. «Μόνο που η μία οντότητα από αυτές εμφανίζεται ως το αυθεντικό και αδάμαστο ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως ως το ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρημένο brand, αλλά και χωρίς τον υπερχρεωμένο ΑΦΜ» τόνισε στο ίδιο αιχμηρό ύφος ο κ. Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ επισήμως δεν αντέδρασε στην «έκρηξη» Βενιζέλου, επιλέγοντας να κρατήσει ήπιους τόνους.

Προσκλητήριο ενότητας με αιχμές από τη Γεννηματά

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της ομιλίας της στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αρκετές αιχμές προς την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κυρία Γεννηματά έκανε αναφορά σε «ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν τη δυναμική της παράταξης», εκτιμώντας ότι «δεν θα έχουν καμία τύχη». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, μίλησε για στελέχη «που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών» και τόνισε στη συνέχεια πως τώρα έχουν ηθική υποχρέωση να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Αν δεν το πράξουν αυτό, σημαίνει ότι άλλοι είναι οι στόχοι τους» πρόσθεσε με νόημα.

Αναφερόμενη στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτήρισε «θετικό» ότι ανταποκρίθηκε το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ για τις διαφωνίες από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου περιορίστηκε να πει ότι είναι η ώρα της ενότητας: «Χρειάζονται υπερβάσεις. Δεν μένουμε στο χθες. Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια σε κανέναν. Ολοι κριθήκαμε και κρινόμαστε καθημερινά». Το Σάββατο η κυρία Γεννηματά υποδέχτηκε στο roof garden του «Caravel», που διαμορφώθηκε ειδικά με στρωμένες ροτόντες και κρασί παραγωγής Βαγγέλη Αργύρη, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για συστράτευση. Προσήλθαν περί τους 190 πρώην και νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απουσίασαν όμως το σημιτικό προσωπικό και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συνεχίζει να πουλάει τρέλα ο ΓΑΠ: «Θα έσωζα τη χώρα»

Ο Γιώργος Παπανδρέου «οραματίζεται» επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην… εξουσία και συνεχίζει να πουλάει τρέλα στο πανελλήνιο, υποστηρίζοντας ότι, αν είχε παραμείνει πρωθυπουργός, θα έσωζε τη χώρα! «Οταν παραδώσαμε στον Παπαδήμο, ήμασταν κοντά στην έξοδο από την κρίση, αλλά η επιμονή Σαμαρά για εκλογές ανέτρεψε την κατάσταση» είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που επέστρεψε στα γνωστά λημέρια του, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η τρίτη θέση στη Βουλή, αλλά η… προοπτική εξουσίας, απευθύνοντας πρόσκληση συμπόρευσης στην «τριπλέτα» των Αννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου «επώδυνη εμπειρία». Ερωτηθείς ειδικότερα για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στα επεισόδια: «Εχει καταγραφεί η συγκεκριμένη περίοδος. Δεν είναι τώρα η στιγμή να τα επαναφέρουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν έχω τίποτα προσωπικό. Να βάλουμε κάτω τις προτάσεις μας για να λύσουμε τα ζητήματα της χώρας». Παράλληλα έκανε άνοιγμα ακόμα και στον Κώστα Σημίτη:

«Ο κ. Σημίτης έχει ιστορικό ρόλο, διετέλεσε πολλά χρόνια πρωθυπουργός με θετικό πρόσημο. Μαζί βάλαμε την Κύπρο στην Ε.Ε. και τώρα ανοίγονται προοπτικές επίλυσης». Πάντως, ο κ. Παπανδρέου, που έδωσε το «παρών» στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, έγινε δεκτός μάλλον αδιάφορα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα