Κράτος-Ηρώδης για τα παιδιά μας

Στον ανθρώπινο πολιτισμό τα πάντα ρει. Τα υλικά μεγέθη αυξομειώνονται και το αξιακό σύστημα δεν είναι σταθερό. Τα ήθη και τα έθιμα εθνών και κοινωνικών συνόλων μεταβάλλονται ανάλογα με την πολιτισμική ροπή που επικρατεί. Η διαρκής αλλαγή, άλλωστε, αποτελεί κανόνα της φύσης. Ωστόσο, μια από τις σταθερές του είδους μας είναι να μην ασκείται βία εις βάρος των παιδιών και να μην εκτίθενται οι αθώες ψυχές τους σε κίνδυνο.

Αυτός ο κανόνας δεν τηρείται στην Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας τα έβαλε με τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ειδική αγωγή! Τα παιδιά που χρειάζονται λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία κινδυνεύουν να μείνουν δίχως καμιά βοήθεια, επειδή το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να κόψει κονδύλια από αυτόν τον τομέα και να υποχρεώσει τις 2.500 δομές Ειδικής Υγείας που υπάρχουν στην Ελλάδα να υπογράψουν αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν μόνο το δικαίωμα του υπουργείου να πληρώνει όποτε θέλει (τυπικά, εντός 90 ημερών) και να περικόπτει εύκολα τα ποσά που θα χορηγεί γι’ αυτόν τον λόγο.

Στη «δημοκρατία», η οποία έχει κατ’ επανάληψιν ασχοληθεί με αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ για τη συγκέντρωση των επιστημόνων ειδικής αγωγής που έγινε έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εκπρόσωποι των σωματείων των συγκεντρωθέντων δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι «oι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής πρέπει να συμβληθούν υποχρεωτικά με τον ΕΟΠΥΥ, για να λαμβάνουν σε κάποιες περιπτώσεις 1,23 ευρώ ανά συνεδρία»!

Είναι αυτονόητο ότι οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας θα οδηγήσουν πολλές από τις δομές Ειδικής Υγείας σε κλείσιμο, χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς βοήθεια και οι γονείς τους θα δοκιμαστούν από τη φωτιά της έσχατης απελπισίας. Η ήδη υπάρχουσα δυστυχία που σκεπάζει τη χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη θα γίνει πυκνότερη.

Η βαναυσότητα των οικονομικών δεσμωτών της χώρας και η αδίστακτη φύση των υπηρετών της τρόικας δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από… ενδοιασμούς. Καμία αρχή, αξία, ευαισθησία και σταθερά δεν στέκεται εμπόδιο στο πάθος για εξουσία. Κράτος Ηρώδης σκοτώνει το μέλλον των παιδιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα