Αδήλωτα εισοδήματα! Στην Εφορία διά… υπόθεσίν σας

250.000 «ύποπτοι» πολίτες στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών για (πιθανά) κρυμμένα χρήματα

Περίπου 250.000 ειδοποιητήρια αναμένεται να συντάξουν τις επόμενες ημέρες οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ, των ελεγκτικών κέντρων και των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, καλώντας φορολογουμένους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να δοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαΐου 2017.

Στη δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνονται οι 1.300.000 ΑΦΜ φορολογουμένων, για τους οποίους ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει στοιχεία από διάφορες λίστες και οι οποίοι μπήκαν το προηγούμενο διάστημα σε διαδικασία προτεραιοποίησης, ανάλογα με τις ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων φοροδιαφυγής, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας.

Με τα ειδοποιητήρια αυτά θα ενημερώνονται οι «ύποπτοι» φορολογούμενοι ότι έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους στην Εφορία με τις «ευνοϊκές» -σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα- διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και καταβάλλοντας υψηλούς φόρους, και θα μπορούν να γλιτώσουν από τις ποινικές κυρώσεις για ενδεχόμενες πράξεις φοροδιαφυγής που θα βεβαιωθούν σε βάρος τους.

Πρακτικά, αυτοί οι φορολογούμενοι είναι όσοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να καταβάλουν τον οβολό τους στα ταμεία του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων. Διότι όσοι δεν αισθάνονται κοντά την «ανάσα» της Εφορίας μάλλον δύσκολα θα αποφασίσουν να τρέξουν στις ΔΟΥ για να υποβάλουν οικειοθελώς δηλώσεις, καταβάλλοντας φόρους και προσαυξήσεις που μπορεί να φτάνουν έως και το 56,25% του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, στα νομικά (Α.Ε. – ΕΠΕ) πρόσωπα ο συντελεστής μπορεί να φτάσει το 25,92% χωρίς εντολή ελέγχου και 27,12% με εντολή ελέγχου. Στα φυσικά πρόσωπα κυμαίνεται από 48,6% χωρίς εντολή ελέγχου, με εντολή ελέγχου φτάνει το 50,85% και με προσωρινό προσδιορισμό φόρου στο 56,25%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα