Γκάμπριελ: Η εμμονή Μέρκελ – Σόιμπλε στη λιτότητα γέννησε τον λαϊκισμό

Τις πολιτικές λιτότητας τις οποίες προώθησαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών ΄Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) και κυβερνητικός τους εταίρος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι αυτές συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Ο κ. Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση συνασπισμού, εξαπέλυσε το «κατηγορώ» του σε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα εναντίον της κ. Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και προειδοποίησε το κόμμα του εναντίον του σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης συμμαχίας Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς.

«Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμφίβολα συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μιας κυριαρχικής γερμανικής κυβέρνησης και, διαμέσου της αδυσώπητης επιμονής στη λιτότητα, στην υψηλή ανεργία εντός Γερμανίας», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ.

Επισήμανε ακόμη ότι «μια συνέπεια υπήρξε η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και να πληγεί όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και το καλό επενδυτικό κλίμα».

Για τον κ. Γκάμπριελ οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συγκυβερνούν με το κεντροδεξιό μπλοκ Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης Γερμανίας (CDU) – Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU), απέτυχαν να πείσουν την κ. Μέρκελ να αλλάξει γραμμή.

«Η συνέχιση των σημερινών πολιτικών συνεπάγεται ότι δεν είναι δυνατή η βιώσιμη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης. «Αυτό είναι επικίνδυνο και για τη Γερμανία», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα