Τίμησαν τον Θ. Αγγελόπουλο φίλοι και συμμαθητές στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη από τον πρόωρο θάνατο του σπουδαιότερου σύγχρονου Ελληνα σκηνοθέτη. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του κάνοντας αυτό που ήξερε καλύτερα και αυτό στο οποίο είχε αφιερωθεί με συνέπεια από τα νεανικά χρόνια του, ξεκινώντας λίγο μετά την αποφοίτησή του από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών.

Το βράδυ της Τρίτης φίλοι, παλιοί συμμαθητές, συνεργάτες και συγγενείς του μεγάλου δημιουργού βρέθηκαν στον προσφάτως ανακαινισμένο χώρο του ιστορικού σχολείου στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών και -υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου- τίμησαν τη μνήμη του, στον χώρο όπου δέχτηκε τα πρώτα καλλιτεχνικά ερεθίσματα και πια φέρει τιμητικά το όνομά του (2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών «Θόδωρος Αγγελόπουλος»).

Η εκδήλωση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, το οποίο επαναλειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλωσόρισμα από τη διευθύντρια Ελένη Πυρρή, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Νίκο Βερροιόπουλο και Χρήστο Μαμαλάκη αντίστοιχα, χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα το ιστορικό σχολείο, προβολή σκηνών από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» καθώς και σύντομες ομιλίες από συμμαθητές του.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μουσικές αποστροφές από τον επίσης απόφοιτο του σχολείου, συνθέτη Μάριο Στρόφαλη.

Αγγ. Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα