Σοκολάτα για τις δύσκολες μέρες

Οι τροφές που βοηθούν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν την έμμηνο ρήση 

Η φάση της ζωής κάθε γυναίκας πριν από την έμμηνο ρήση είναι από τις δυσκολότερες που βιώνει. Πονοκέφαλος, εναλλαγή συναισθημάτων κι εκείνο το πρήξιμο των ημερών πριν από την περίοδο κάνουν σχεδόν κάθε γυναίκα να βασανίζεται. Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής, που συχνά δίνουν οι γιατροί, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βελτιωθεί η κατάσταση τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Λίντα Μπουθ, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών βοηθά στην υποχώρηση των συμπτωμάτων και παρότι μοιάζει απίστευτο, ανάμεσα στα τρόφιμα αυτά είναι η σοκολάτα.

Εκεί λοιπόν που θέλετε να φάτε ό,τι γλυκό υπάρχει, απολαύστε μια σοκολάτα, αρκεί να είναι μαύρη και με τουλάχιστον 65% κακάο. Το μαγνήσιο που περιέχει προσφέρει ενέργεια, ενώ οι ενδορφίνες που παράγονται βελτιώνουν τη διάθεση.

Πλούσιο σε μαγνήσιο είναι και το αβοκάντο, το οποίο περιέχει επίσης βιταμίνη Β6 και μεταλλικά στοιχεία, ο συνδυασμός των οποίων σταματά τη δράση των χημικών που προκαλούν αίσθημα πόνου, και τα αποβάλλει από τον οργανισμό διά της φυσιολογικής οδού.

Εξίσου προστατευτικά από την ενόχληση των σπασμών της μήτρας είναι και τα φυλλώδη λαχανικά όπως για παράδειγμα το σπανάκι. Το μαγνήσιο που περιέχουν λειτουργεί και ως ηρεμιστικό σε φλέβες και μυς, ενώ ιδιαίτερα βοηθητικός είναι και ο ανανάς. Εξαιρετική βοήθεια προσφέρει επίσης το σέλερι, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οπότε ενυδατώνει και βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Χωρίς φάρμακα

Αν θέλετε να ξεπρηστείτε, μια καλή επιλογή είναι το καστανό ρύζι. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν ώστε να αποβάλετε το φούσκωμα χωρίς φάρμακα. Παράλληλα αποτοξινώνουν το σώμα. Σίδηρος, βιταμίνη C, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες είναι τα «όπλα» των φασολιών, τα οποία, αν μαγειρευτούν σωστά, όχι μόνο δεν προκαλούν φούσκωμα και αέρια, αντίθετα συμβάλλουν στον «καθαρισμό» του πεπτικού συστήματος και ανακουφίζουν από πρηξίματα.
Τέλος, το γιαούρτι, χάρη στο ασβέστιο και στη βιταμίνη D που περιέχει, συμβάλλει τα μέγιστα στην αποφυγή των ενοχλήσεων πριν από τις «δύσκολες μέρες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα