Ο Σώρρας «μοίρασε» χαστούκια

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Η ταν μια επεισοδιακή συνέντευξη με ύβρεις, συνεχόμενες απειλές για μηνύσεις και πολλά νεύρα. Τουλάχιστον από την πλευρά του «αυτοαποκαλούμενου» δισεκατομμυριούχου «σωτήρα» και μελλοντικού, όπως θέλει να πιστεύει, πρωθυπουργού της Ελλάδας Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ήταν ο προσκεκλημένος στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία» στον Alpha.

«Χαστούκια θα σου δώσω και κλοτσιές μπορώ να σου φουσκώσω» ήταν μόνο μία από τις πολλές, αδιανόητες ατάκες που εκτόξευσε προς τον δημοσιογράφο, ο οποίος αντιμετώπισε τον φιλοξενούμενό του με απόλυτη ψυχραιμία.

Ο Σώρρας, νευρικός, εριστικός -κουνούσε σπασμωδικά το ένα πόδι του-, έφτασε στο σημείο να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των χριστιανών, των Εβραίων και των αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων. Κάθε ερώτηση του Σρόιτερ που είχε να κάνει με τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν για εκείνον «κόκκινο πανί». Η μόνιμη απάντησή του ήταν: «Θα σου κάνω μήνυση». Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ισχύει ότι έχει να κάνει φορολογική δήλωση τρία χρόνια και ότι στην τελευταία, εκείνη του 2014, δήλωσε εισόδημα 20.000, δείχνοντάς του αντίγραφο, εκείνος το πέταξε στο τραπέζι με μένος.

Μάλιστα, ρώτησε τον δημοσιογράφο με απειλητικό ύφος ποια είναι η πηγή του και ανέφερε ότι «εκείνος που του το έδωσε έχει οικογενειακό, ψυχολογικό πρόβλημα, καθώς και πρόβλημα φύλου».

Χρωστάει

Επέμεινε ότι έχει χρέος στην Εφορία 27 δισεκατομμύρια, αντικρούοντας επίσημα έγγραφα από την Εφορία Πατρών, στα οποία εμφανίζεται να χρωστάει 12.000 ευρώ. Ο Αντώνης Σρόιτερ, αφού άκουσε καρτερικά πλείστους χαρακτηρισμούς και βλέποντας ότι ο συνομιλητής του είχε χάσει την ψυχραιμία του, του είπε: «Εκνευρίζεστε εύκολα και σας αισθάνομαι λίγο νευρικούλη».

Ο Αρτέμης Σώρρας έγινε «θηρίο», ρωτώντας τον πώς μπορεί και μιλά έτσι στον «πρόεδρο των Ελλήνων Συνέλευσις» και συνέχισε: «Εγώ υπόσχομαι ότι θα βάλω 20.000 ευρώ σε κάθε Ελληνα, εάν γίνουν εκλογές. Μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι».

Οταν όμως αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος αν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την αστείρευτη περιουσία του, εκείνος με ύφος τού απάντησε: «Για σένα προσωπικά μπορώ να σου βάλω χαστούκια και κλοτσιές». Ο Σρόιτερ δεν πτοήθηκε και θέλησε να μάθει τι απαντά στον συνέταιρό του στην Πάτρα με τον οποίο διατηρούσε έναν παιδότοπο και στον οποίο χρωστά μερικά «ψωροχιλιάρικα». Εκείνος τότε τον απείλησε με ακόμη μια μήνυση.

Οταν η συζήτηση έφτασε στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα και στο γεγονός ότι η Αστυνομία λέει πως ο φερόμενος ως δολοφόνος Χρήστος Μπαλαντίνας μετά το έγκλημα μίλησε με εκείνον στο τηλέφωνο για 323 δευτερόλεπτα, ο Σώρρας τού είπε: «Φορτώματα θα έχεις, μικρέ, και τώρα γέλα, αλλά θα είναι τα φορτώματα μεγάλα».