Hi-tech ντετέκτιβ με απίθανες ιστορίες

Οικογενειακά δράματα, περίεργες εξαφανίσεις, ύποπτες συναλλαγές, απιστίες, «μαγικά δεσίματα» και κάθε λογής… ερωτικά σχήματα. Με απίστευτες ιστορίες, που θα ζήλευε ακόμη και ο Σέρλοκ Χόλμς, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι ιδιωτικοί ερευνητές στην Ελλάδα, που με τη βοήθεια των πλέον εξελιγμένων μέσων της τεχνολογίας ή ακόμη κι ελικοπτέρων (!) που διατίθενται για άμεσες επεμβάσεις, καταφέρνουν μέσα σε λίγες μέρες να εξιχνιάσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις! Τι ωθεί όμως τους πολίτες στους ιδιωτικούς ερευνητές και όχι στην αστυνομία; Οπως λέει στην «Espresso» ο ιδιωτικός ερευνητής Δημήτρης Πελεκάσης, «εκτός από την εχεμύθεια που διέπει τις υποθέσεις, η αστυνομία χάνει στα μέσα. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, τα περισσότερα γραφεία ιδιωτικών ντετέκτιβ είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μέσα παρακολούθησης που κοστίζουν μια περιουσία». Οπως μάλιστα τόνισε ο ιδιωτικός ερευνητής, επειδή κάθε υπόθεση είναι διαφορετική, για την επίλυσή της επιστρατεύονται διαφορετικά μέσα. «Από συστήματα καταγραφής συνομιλιών και φωτογραφικές μηχανές ενσωματωμένες σε ρολόγια και αναπτήρες, μέχρι δορυφορικά συστήματα, εξοπλισμένα αυτοκίνητα και μηχανές, συσκευές ανίχνευσης καμερών κι ελικόπτερα. Ακόμη, ο πελάτης νιώθει σιγουριά ότι η υπόθεσή του θα έχει άμεσα αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες. Το γραφείο μας έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις που θα ζήλευε ακόμη και ο καλύτερος σεναριογράφος του Χόλιγουντ. Από μάγια και απιστίες, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί». Ενδεικτικά, ο κ. Πελεκάσης μας εξιστόρησε τρεις δύσκολες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν πρόσφατα…

Πασίγνωστος επιπλοποιός «δεμένος με μάγια»

Ενα βήμα  πριν από το χείλος της καταστροφής έφτασε ένας 50χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας, στο χώρο του επίπλου, που άρχισε ξαφνικά να νιώθει ψυχολογικά και σωματικά ράκος. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πελεκάση, ο άνθρωπος αυτός -πατέρας δύο παιδιών- κατέφυγε, όπως ήταν φυσικό, σε γνωστούς γιατρούς και υπεβλήθη σε εκατοντάδες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες όμως όλες έδειχναν ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα παθολογικό πρόβλημα. «Η μοναδική διάγνωση που του έγινε ήταν: ψυχολογικά προβλήματα και πιθανή μελαγχολία. Αρχισε θεραπεία, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Ολη η οικογένεια άρχισε να ανησυχεί, το εργοστάσιο πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και ο επιχειρηματίας δεν είχε όρεξη ούτε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Τότε κάποιοι συγγενείς του άρχισαν να αναφέρουν τις λέξεις “μάγια” και “τον έδεσαν”. Ετσι, άρχισαν να αναζητούν τρόπο για να λυθούν τα μάγια. Αλλά και πάλι λύση δεν δόθηκε» εξιστορεί ο ιδιωτικός ερευνητής.

Την ίδια στιγμή, το εργοστάσιο άρχισε να «βουλιάζει» με αποτέλεσμα οι ανταγωνιστές να καραδοκούν για εξαγορά. Αρχισαν διαπραγματεύσεις με άτομα της εταιρείας -συγγενείς της συζύγου-, αλλά και με τη γυναίκα του. Απεγνωσμένος ο αδελφός του απευθύνθηκε τότε στον κ. Πελεκάση και του ζήτησε να βρει άμεσα ποιος «τον έδεσε»… «Ετσι ξεκίνησα αμέσως την έρευνα» λέει ο κ. Πελεκάσης: «Αρχισα να μιλάω με όλα τα μέλη της οικογένειας, έψαξα τους ανταγωνιστές, το περιβάλλον του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Κανείς όμως δεν έδειχνε να έχει λόγο να τον βλάψει. Ψάξε-ψάξε όμως, βρήκα την άκρη του νήματος». Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, εξετάζοντας τη γνωριμία του με τη σύζυγο διαπίστωσε την εμμονή της δεύτερης να βάλει στο εργοστάσιο άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος, αδιαφορώντας για τις ικανότητές τους. Επειτα συναντήθηκε μαζί τους και ανακάλυψε ότι όλοι ήταν ακατάλληλοι ή άσχετοι με το αντικείμενο της επιχείρησης. Ολοι όμως είχαν διευθυντικές θέσεις και οι επαφές τους με τη σύζυγο ήταν συχνές.

«Είχαν δρομολογήσει την πώληση του εργοστασίου σε εξευτελιστική τιμή. Μάλιστα, ο αδελφός του επιχειρηματία είχε ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη ειδικών, κάτι που η σύζυγος και οι συγγενείς είχαν αρνηθεί, επικαλούμενοι ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής: «Προχωρώντας την έρευνά μου στον τομέα της μαγείας, γνωστό μέντιουμ μου είπε “τι μάγια και δεσίματα… Ο άνθρωπος είναι μαστουρωμένος”. Επειτα από μέρες κατάφερα να αποκαλύψω ότι η σύζυγος του χορηγούσε κατασταλτικά, αντί των αντικαταθλιπτικών που έπρεπε να παίρνει, με σκοπό να τον κρατάει άβουλο, νωθρό και να μπορεί να τον ελέγχει. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την ποσότητα ήταν καλά ενημερωμένη, ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του 50χρονου».

Οπως τελικά αποδείχτηκε, η σύζυγος με δύο συγγενείς της σκόπευαν τα πουλήσουν την επιχείρηση και να βάλουν στην τσέπη τους τα χρήματα καθώς, όπως παραδέχτηκε η γυναίκα, φοβόταν ότι σύντομα θα την εγκατέλειπε. «Ολοι απομακρύνθηκαν από κοντά του και τώρα ο άνθρωπος είναι μια χαρά. Σώθηκε και το εργοστάσιο, γλίτωσε και τη ζωή του» κατέληξε ο κ. Πελεκάσης.

15χρονος στα δίχτυα των ναρκωτικών και της πορνείας

Μια ακόμη  ιδιαίτερη υπόθεση που κλήθηκε να ερευνήσει ο κ. Δημήτρης Πελεκάσης είχε πρωταγωνιστή ένα 15χρονο αγόρι, το οποίο από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μπλεγμένο στα δίχτυα των ναρκωτικών, αλλά και της πορνείας. Το παιδί που βρισκόταν στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας άρχισε ξαφνικά να αμφισβητεί τα πάντα: την οικογένεια, τη δεκάχρονη αδελφή του, την Εκκλησία, τους νόμους, το σχολείο και την ίδια του τη ζωή, λέει ο ιδιωτικός ερευνητής. Μάλιστα, αρκετά βράδια δεν κοιμόταν στο σπίτι λέγοντας στη μητέρα του ότι θα διανυκτερεύσει σε σπίτι φίλου. Ενα βράδυ όμως, τηλεφώνησαν στους γονείς του από αστυνομικό τμήμα και τους είπαν ότι το παιδί ήταν εκεί για εξακρίβωση στοιχείων. Σε απόγνωση οι γονείς απευθύνθηκαν σε ψυχολόγο, αλλά και στο γραφείο του κ. Πελεκάση για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στο παιδί τους που συχνά-πυκνά έφευγε από το σπίτι.

«Το αγόρι είχε αρχίσει το τσιγαριλίκι και γρήγορα έπεσε και στα σκληρά ναρκωτικά. Πήγαινε σπίτι μόνο για να κλέβει χρήματα, από το συρτάρι του πατέρα, την τσάντα της μητέρας του, τα χρυσαφικά της γιαγιάς, για να εξασφαλίσει τη δόση του. Αγόραζε δύο δόσεις, τις έκανε τρεις, πούλαγε τη μία κι έτσι περνούσε ο καιρός» ανέφερε ο κ. Πελεκάσης και πρόσθεσε: «Οταν δεν μπορούσε πια να κλέψει από τους γονείς, έκανε πλιάτσικο στις καφετέριες και μάζευε τα φιλοδωρήματα από τα τραπέζια».

Ωστόσο, τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, ένα βράδυ, σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, πλησίασε τον νεαρό ένα άτομο -ηλικίας περίπου πενήντα ετών- και με αντάλλαγμα τα χρήματα του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. Οπως κι έγινε… Ο 15χρονος ακολούθησε τον άντρα σε κοντινό ξενοδοχείο. Οταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, ο 50χρονος αρνήθηκε να του τα δώσει, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Κάποια στιγμή, ο συνοδός του 50χρονου, ακούγοντας τη φασαρία, εισέβαλε στο δωμάτιο και χτύπησε αλύπητα τον νεαρό. «Τον άφησαν αιμόφυρτο κι έφυγαν. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι, κακώσεις στο κεφάλι και μώλωπες σε όλο του το σώμα» σημείωσε ο ντετέκτιβ και συνέχισε: «Ευτυχώς, μετά απ’ όλα αυτά συνήλθε. Σήμερα είναι μια χαρά. Αλλαξε σπίτι, γειτονιά και συνήθειες, παρακολουθείται μία φορά την εβδομάδα από ψυχολόγο, είναι άριστος μαθητής στο σχολείο και πήρε πάλι πίσω τη ζωή του».

Το ερωτικό τρίγωνο τους οδήγησε στο διαζύγιο

Το φυσάει  και δεν κρυώνει η σύζυγος επιχειρηματία στην Κάτω Κηφισιά, η οποία με τα καμώματά της κατάφερε να χάσει τα πάντα… Σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνήτρια Μπέτυ Γεωργίου, η συγκεκριμένη κυρία τής ζήτησε να κάνει έρευνα σχετικά με τα ταξίδια του συζύγου της, κατασκευαστή δημοσίων έργων, τα οποία άρχισαν να πυκνώνουν τους τελευταίους μήνες. «Μετά από μέρες ερευνών αποδείχτηκε ότι ο σύζυγος ταξίδευε παρέα με την 30χρονη οικιακή βοηθό τους, η οποία έπαιρνε ρεπό τα Σαββατοκύριακα». Οταν όμως η κυρία Γεωργίου έδωσε τις απαιτούμενες αποδείξεις στην κυρία, τότε ήταν που πραγματικά έπεσε από τα σύννεφα. «Οπως μου εκμυστηρεύτηκε, είχε συμβάλει και η ίδια στη δημιουργία αυτής της παράνομης σχέσης καθώς με την 30χρονη οικιακή βοηθό συχνά συνήθιζε να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, ενώ τις περισσότερες φορές με τον σύζυγό της την καλούσαν να ικανοποιήσουν όλοι μαζί τις ερωτικές τους φαντασιώσεις» λέει η ιδιωτική ερευνήτρια και προσθέτει: «Αυτό το ερωτικό τρίγωνο είχε ως αποτέλεσμα ο σύζυγος να ερωτευτεί την οικιακή βοηθό και να τη θέλει μόνο για τον εαυτό του». Για την ιστορία, το ζευγάρι χώρισε καθώς η σύζυγος περίσσευε, ενώ, ελεύθερος πλέον, ο επιχειρηματίας ζει τον έρωτά του με την πρώην οικιακή βοηθό…

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΦΩΤ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
Πηγή: Espresso
ντετέκτιβ αθήνα

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα