«Πυροσβεστική» διάταξη στη Βουλή μετά την κινητοποίηση

Επεισοδιακή πορεία από τους πενταετούς θητείας και ικανοποίηση του αιτήματός τους 

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή διαμαρτυρία των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, που βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου αποφάσισαν να «κατασκηνώσουν», αφού πρώτα «κατέβασαν» την κεντρική γυάλινη είσοδο του κτιρίου.

Κρατώντας πανό, στα οποία αναγράφονταν φράσεις όπως «Φτάνει ποια η κοροϊδία», «Εδώ και τώρα μονιμότητα», και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι πυροσβέστες ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους έξω από τη Βουλή. Η επόμενη «στάση» τους ήταν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου άναψαν καπνογόνα.

Τα… παρατράγουδα σημειώθηκαν όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δεν τους επετράπη η είσοδος. Τότε ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν τη γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, προαναγγέλλοντας ολονυχτία, αν δεν βρεθεί άμεση λύση. Μετά τα επεισόδια, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Σημειώνεται ότι η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει σήμερα και κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο, ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα