Βραβεύτηκε ο «ειδικών αποστολών» δημοσιογράφος Ισαάκ Καριπίδης!

Μία από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις των φετινών δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση ήταν η βράβευση του ανταποκριτή στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδη.

Βραβεύτηκε για την 20χρονη πορεία του ως ανταποκριτής στο Λονδίνο και τη συνεργασία του με κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Ισαάκ θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους ανταποκριτές – απεσταλμένους «ειδικών αποστολών» της νέας γενιάς, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει μερικά από τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα. Από την Αραβική Ανοιξη στο Κάιρο το 2011 έως τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βερολίνο, Νίκαια, Παρίσι και αλλού.

Παράλληλα έχει κάνει δεκάδες αποστολές για την κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, όπως η πρόσφατη σύσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό, η ιστορικής σύνοδος των G20 στις Κάννες, οι εθνικές εκλογές σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κ.ά.

Ανάμεσα στις δημοσιογραφικές επιτυχίες του συγκαταλέγονται: η αποκάλυψη των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με τον τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν πολύ πριν την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η αποκλειστική συνέντευξη με το ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο Εσάμ ελ Εριάν λίγο πριν από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, η αποκάλυψη της λίστας εξαγωγής των αντικειμένων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο εξωτερικό κ.ά.

Ο Ισαάκ Καριπίδης έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, το ITV, η εφημερίδα «Guardian», ενώ εδώ και μια δεκαετία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ανταποκριτών Μεγάλης Βρετανίας (Foreign Press Association), μία από τις πιο παλιές και ιστορικές δημοσιογραφικές ενώσεις του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα