MEGA: 26 μέρες προθεσμία!

Οι οφειλές του τηλεοπτικού σταθμού προς την Digea θα πρέπει έως τις 15 Μαρτίου να ρυθμιστούν σε 24 δόσεις

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Δεν πέφτει «μαύρο» στο Μega τουλάχιστον για έναν μήνα! Ωστόσο η αγωνία για τους 550 εργαζομένους του καναλιού της Μεσογείων σχετικά… με το «ψωμί» τους συνεχίζεται. Παράταση εκπομπής ως τις 15 Μαρτίου 2017 έδωσε xθες το δικαστήριο στο Mega υπό έναν όρο: την αποπληρωμή των οφειλών του, στον ψηφιακό πάροχο, υπό τη μορφή 24 δόσεων, όπως άλλωστε και η ίδια η εταιρία Tηλέτυπος έχει προτείνει.

Από την άλλη πλευρά η Digea δεν θα έχει τη δυνατότητα υποβάθμισης του σήματος του Mega ως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως προκύπτει από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε xθες το πρωί από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας, μετά την προσφυγή των εργαζομένων του καναλιού της Μεσογείων. Να σημειωθεί ότι από την πλευρά των υπαλλήλων του Mega υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. Το κλίμα γίνεται πιο «βαρύ», καθώς δημοσιογράφοι από το Μega Θεσσαλονίκης αναφέρουν στο διαδίκτυο ότι στο παράρτημα του σταθμού της συμπρωτεύουσας η ΔΕΗ έκοψε λόγω χρεών το ρεύμα και ως εκ τούτου δεν παίζονται οι διαφημίσεις.

Πάντως σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής της Τηλέτυπος Α.Ε. στην Digea θα προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα επωμιστούν το βάρος, και μοιραία ο ψηφιακός πάροχος θα μπει σε επισφαλή μονοπάτια. Ως γνωστόν, τo Mega οφείλει στην Digea 980.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5.000.000 ευρώ θα προχωρήσει η Digea το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα της Digea διογκώνεται, καθώς θα πρέπει να αποπληρώσει άμεσα προς το Ελληνικό Δημόσιο οφειλές για τη χρήση του δικτύου συχνοτήτων και εκείνη δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.
Συγκεκριμένα τον Μάρτιο η Digea θα πρέπει να πληρώσει 3.600.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο για τέλη συχνοτήτων και, όπως φαίνεται, το μερίδιο του Mega θα πληρώσουν οι άλλοι μέτοχοι, οι οποίοι δεν συναινούν σ’ αυτήν την εξέλιξη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα