«Παράθυρο» στην ιδιωτική ασφάλιση από Στουρνάρα

Ενθερμος υποστηρικτής των ασφαλιστικών εταιριών εμφανίστηκε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με τις χθεσινές δηλώσεις του ζήτησε να μετεξελιχθούν σε «τρίτο πυλώνα» του συνταξιοδοτικού συστήματος, παίζοντας το παιχνίδι των ιδιωτικών ασφαλιστικών.

Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά υποστήριξε ότι, εφόσον οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις και θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές συντάξεων, είναι ευκαιρία να «επενδύσουν» οι πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να λάβουν μια συμπληρωματική σύνταξη. Βεβαίως, είναι προφανές ότι αυτό αφορά μόνο τους λίγους που μπορούν να διαθέσουν χρήματα για ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικής εταιρίας. Συνεπώς, το εύλογο ερώτημα είναι αν ο κεντρικός τραπεζίτης αδιαφορεί για την τύχη της πλειοψηφίας των πολιτών, που θα περιορίζεται στις συντάξεις-ψίχουλα από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

«Στη βάση του συνταξιοδοτικού ζητήματος που έχει διαμορφωθεί, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τον δημόσιο πυλώνα ασφάλισης και να ενισχύσει τις συνταξιοδοτικές παροχές των ασφαλισμένων» υποστήριξε ο διοικητής της ΤτΕ. Μάλιστα, κάλεσε την Πολιτεία να μεριμνήσει για τη δημιουργία των προϋποθέσεων και τη θέσπιση κινήτρων, που θα διευκολύνουν τα νοικοκυριά να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Σημειωτέον ότι τέτοιου είδους κίνητρα, όπως η έκπτωση της ασφαλιστικής δαπάνης από το φορολογητέο εισόδημα, υπήρχαν, αλλά καταργήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων λιτότητας.

Η χθεσινή συνέλευση της ΕΑΕΕ εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιό της, στο οποίο πρόεδρος αναδείχθηκε ο Δημήτριος Μαζαράκης, αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, γενικός γραμματέας ο Χριστόφορος Σαρδελής και ταμίας ο Παναγιώτης Δημητρίου. Το νέο Δ.Σ. συμπληρώνεται από 15 μέλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα