Ζήτησαν άσυλο δύο επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν!

Πρόκειται για επίλεκτα στελέχη που ανήκουν στην ομάδα Μπορντό Μπερελί και παραδόθηκαν στα σύνορα!

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές ύστερα από τη χθεσινή πληροφορία ότι στις 15 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται ως μέλη της ομάδας θανάτου, η οποία το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για χαμηλόβαθμα, άλλα άρτια εκπαιδευμένα στελέχη του στρατού (εικάζεται ότι είναι βατραχάνθρωποι), που ανήκουν στην ομάδα επιλέκτων Μπορντό Μπερελί (μτφ.: με μπορντό μπερέ).

Ατομα της εν λόγω ομάδας κατηγορούνται ότι είχαν περικυκλώσει το βράδυ του πραξικοπήματος τον Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό να τον εκτελέσουν, δίχως να το καταφέρουν. Για το συμβάν κατηγορούνται 47 άτομα και τα 45 έχουν ήδη συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν -φέρεται ότι, ουσιαστικά, παραδόθηκαν- σε αστυνομικούς και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας. Μαζί τους συνελήφθη και ένας Αλγερινός (διακινητής), τον οποίο είχαν πληρώσει για να τους δείξει τα μονοπάτια και να τους «περάσει» -κατά δήλωσή τους στις 15 Φεβρουαρίου- από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο Τούρκοι κομάντος έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου και έχει αρχίσει η… επιστολογραφία ανάμεσα στις ελληνικές και τις τουρκικές Αρχές.

Καυτή πατάτα

Το ζήτημα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς σε μια τεταμένη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελεί -έπειτα από το «σίριαλ» των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που δεν εκδίδονται- ακόμα μία καυτή πατάτα στα χέρια της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι για τους οκτώ αξιωματικούς προ ημερών ήρθε δεύτερο αίτημα έκδοσής τους από την Τουρκία, στο οποίο περιλαμβάνονται δύο νέα αδικήματα, καθώς και η διαβεβαίωση ότι θα έχουν… δίκαιη δίκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα