Παυλόπουλος: Δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα νησιά της

«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα νησιά της». Αυτό το αυστηρό μήνυμα -προς κάθε κατεύθυνση- θα απευθύνει σήμερα από τη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στο νησί για να παραστεί στην επίσημη παρουσίαση του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε Σέρρες και Ορεστιάδα, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Από τις Σέρρες ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι «όσο επιμένουν στην παραχάραξη της Ιστορίας και διεκδικούν ονόματα που αποπνέουν αλυτρωτισμό δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική», ενώ κάλεσε τη Βουλγαρία να επιστρέψει τα ιερά κειμήλια που εκλάπησαν από τις Σέρρες πριν από 100 χρόνια. Παράλληλα, λαμβάνοντας αφορμή από την παρουσία του στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημείωσε ότι δύο είναι οι μεγάλες παρακαταθήκες του που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά: η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η ρήση του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Από την Ορεστιάδα ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα φιλίας προς όλα τα γειτονικά κράτη αλλά και ταυτόχρονα ανυποχώρητης αποφασιστικότητας της Ελλάδας. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ. Στέλνουμε το μήνυμα της ανυπόκριτης, της δημιουργικής φιλίας και της χωρίς καμιά ιδιοτέλεια καλής γειτονίας, αλλά στέλνουμε κι ένα άλλο μήνυμα: Οτι εμείς οι Ελληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα