Βόμβα Τραμπ! Προεκλογικά ο Ομπάμα μού έβαλε «κοριούς»

Σάλος στις ΗΠΑ από τις καταγγελίες ότι παρακολουθούσαν πριν από τις κάλπες τις γραμμές του νυν προέδρου 

Ρεπορτάζ
Ελενα Στάθου –
Ελευθερόγλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει εντολή παρακολούθησης των τηλεφώνων του μεγιστάνα στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του, στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης, έναν μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

«Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε βάλει “κοριούς” στον Πύργο Τραμπ πριν από τη νίκη μου. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι μακαρθισμός» έγραψε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ παρομοίασε την κατάσταση με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.
Ως συνέχεια των καταγγελιών του Αμερικανού προέδρου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να εξετάσει αν η κυβέρνηση Ομπάμα υπέκλεψε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τραμπ, ενώ αρκετοί είναι οι γερουσιαστές που ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο να δώσει στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ντέβιν Νιούνες δήλωσε πως η επιτροπή, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, θα επιδιώξει να ανακαλύψει εάν η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Ντόναλντ Τραμπ.
Την ίδια ώρα, ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ, μιλώντας στο NBC, απέρριπτε τις κατηγορίες Τραμπ.

Οι κανόνες

Λίγο νωρίτερα, ανάλογη στάση τήρησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα Κέβιν Λιούις, γράφοντας στο twitter: «Ενας εκ των θεμελιωδών κανόνων της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ότι κανείς αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν μπορεί να παρέμβει ποτέ σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Και συμπλήρωσε ο Κέβιν Λιούις: «Ακολουθώντας αυτή την πρακτική, ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε οποιοσδήποτε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έδωσε ποτέ εντολή παρακολούθησης οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι απλά ψευδής».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα