Εμμεση απειλή Κυριάκου για διαγραφές στη ΝΔ!

Σκληρή προειδοποίηση σε όσους ζητούν συναίνεση! Ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα

Ρεπορτάζ
Σπύρος Γκουτζάνης

Aυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του «σκιώδους υπουργικού συμβουλίου». «Είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε μπροστά την πλειοψηφία των Ελλήνων, όλους τους δημιουργικούς πολίτες, χωρίς διακρίσεις…

Οποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω… » ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα έμμεσο αλλά σαφέστατο μήνυμα για διαγραφές στη Ν.Δ. όσων ζητούν πιο συναινετικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε σε αυστηρό τόνο στον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι «ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω» και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε στην πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο αδιέξοδο». Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα που θα φέρει στη Βουλή ο ΣΎΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον της οδού Πειραιώς διευκρίνιζαν ότι ήταν γενική η αναφορά προς όλους και δεν αφορούσε μεμονωμένα πρόσωπα, και δη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οπως άλλωστε σημείωναν βουλευτές του κόμματος: «Ο Βαγγέλης δεν μίλησε για συμπόρευση ή για συνεργασία με αυτή την κυβέρνηση και, αντίθετα, έχει μιλήσει για την καταψήφιση των μέτρων».

Στη σύσκεψη έγινε πολιτική συζήτηση για το πού οδηγεί η κυβέρνηση την αξιολόγηση και τη χώρα, όχι όμως εσωκομματικές αναφορές, αφού -σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς- η εισήγηση του προέδρου έγινε ομόφωνα και ομόθυμα δεκτή.
Ενας από τους βουλευτές-τομεάρχες που συμμετείχε στη σύσκεψη επισήμανε στη συνέχεια ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, εξηγώντας: «Αν κλείσει η αξιολόγηση, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές για να υλοποιήσουμε μία συμφωνία που δεν αμφισβητούμε;»

Παράλληλα, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου προβάλλει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας που θα φέρει και θα ψηφίσει η κυβέρνηση. Αλλοι βουλευτές επισημαίνουν ότι το χειρότερο θα είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση -αφήνοντας αιχμές για τον Αδωνι Γεωργιάδη-, οπότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές σε συνθήκες ακραίας πόλωσης όχι με ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά ποιος θα διαχειριστεί το Grexit.

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα.

Και κατά δανειστών

«Καρφί» κατά των δανειστών της χώρας εκτόξευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. «Τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετά λάθη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών και συνέχισε: «Από όλες τις μεριές, όχι μόνο από την ελληνική πλευρά. Λάθη έκαναν και οι δανειστές μας. Πολλές φορές ήταν “ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι”. Εάν δεν υπέδειξαν, ανέχτηκαν με σχετική άνεση το γεγονός ότι σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης ανετράπησαν από τη σημερινή».
Στην ίδια ομιλία ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου επιχειρήσεων και της φορολόγησης μερισμάτων.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα