Πήραν διαζύγιο!

Χώρισαν με άσχημο τρόπο Ολυμπιακός και Μπέντο! Ο Βούζας ανέλαβε υπηρεσιακός 

Από τον
Χάρη Δάντση

Οι δηλώσεις του Πάουλο Μπέντο περί αποδυνάμωσης της ομάδας -από πλευράς διοίκησης, τον Ιανουάριο, με τις πωλήσεις των Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε- μετά την ήττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν έμειναν… αναπάντητες από τον πειραϊκή ΠΑΕ: Με χθεσινή ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την απομάκρυνση του Πορτογάλου από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού ανέλαβε ο μέχρι πρότινος προπονητής της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας Βασίλης Βούζας, που σε δυόμισι χρόνια στην Κ20 και σε 85 παιχνίδια πρωταθλήματος γνώρισε μόλις δύο ήττες. Αμεσοι βοηθοί του θα είναι οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Τάσος Πάντος, ενώ στο προπονητικό τιμ επανεντάχθηκαν οι Ράντος (προπονητής τερματοφυλάκων) και Μουρίκης (γυμναστής).

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τέταρτη φετινή αλλαγή προπονητή (μετά τους Σίλβα, Σάντσεθ, Μπέντο) στον πειραϊκό σύλλογο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τις σεζόν 2002-03 και 2009-10. Το έργο του Βούζα και των συνεργατών του είναι πολύ δύσκολο με το… καλημέρα, καθώς την Πέμπτη οι πρωταθλητές υποδέχονται την Μπεσίκτας για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

«Νέα αρχή»

«Ολοι μαζί για μια νέα αρχή» ήταν το μήνυμα του νέου τεχνικού επιτελείου στη χθεσινή προπόνηση, στην οποία αρνήθηκε να δώσει το «παρών» ο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφυγε, δηλαδή, χωρίς να αποχαιρετήσει τους παίκτες του!

Οπως ήταν λογικό, ο πορτογαλικός Τύπος αλλά και ο τουρκικός ασχολήθηκαν με την απόλυση του 47χρονου τεχνικού. Η «Record» για τους λόγους του «διαζυγίου» ανέφερε ότι «πίσω από την απομάκρυνση του Μπέντο είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού στη διαχείριση της ομάδας», προκαλώντας την οργή των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου.

Στο λιμάνι έλεγαν ότι ο Κάρλος Γκονσάλβες, ατζέντης του Μπέντο, κρυβόταν πίσω από τα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου. Η τουρκική «Fanatik», με αφορμή και τη μεθαυριανή μάχη του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σεισμός στον αντίπαλο της Μπεσίκτας».
Παράλληλα, δημοσιεύματα από το εξωτερικό συνέδεαν την ομάδα του Πειραιά με τον Μοντανιέ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Πάντως, το βάρος από τους Πειραιώτες έχει πέσει στη γαλλική και την ισπανική αγορά.

«Βολές» από Τσόρι! Επιστρέφει μαζί με Καμπιάσο και Μάριν ο Αργεντίνος

Βγαίνουν από τη… ναφθαλίνη οι Ντομίνγκες, Μάριν και Καμπιάσο, μετά την απομάκρυνση του Μπέντο. Εξάλλου, ο «Τσόρι» είχε εξαπολύσει βολές -μέσω των social media του- προς τον Πορτογάλο τεχνικό, λίγο πριν από την απόλυσή του.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ομολογώ ότι περίμενα από εκείνον να προσπαθήσει να κρατήσει την ομάδα ενωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Στην περίπτωσή του ήθελε να ψάξει αλλού δικαιολογίες και έβγαλε στη φόρα τον πραγματικό χαρακτήρα του. Δηλαδή, έβαλε τον εαυτό του πάνω από το καλό του συνόλου, όπως και αρκετές φορές ως τώρα.

Προσωπικά, εδώ και καιρό μού έχει κάνει κακό η περιθωριοποίηση, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω άλλη αντίδραση από την υπομονή, γιατί αγαπώ αυτόν τον σύλλογο και πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους εμάς. Και πράγματι, ο κόσμος του, αυτός ο μεγάλος λαός, δεν αξίζει διαφορετική αντιμετώπιση! Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει πολύ καλύτερα πράγματα» ήταν το μήνυμα του Αργεντινού «μαέστρου» και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η απόλυση του Μπέντο, ο οποίος ήταν στα… μαχαίρια και με άλλους «ερυθρολεύκους».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα