«Ανάκριση» 90 λεπτών Κυριάκου στο facebook

Απάντησε στις 90  από τις 1.500 ερωτήσεις που δέχτηκε, με υποσχέσεις, χιούμορ και ποδόσφαιρο

Ρεπορτάζ
Σπύρος Γκουτζάνης

Διαδικτυακό διάλογο με τους χρήστες του facebook έκανε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ένα διαφορετικό κοινό, που εν πολλοίς δεν ανταποκρίνεται σε παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής επικοινωνίας. Μέσα σε 90 λεπτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε περίπου 1.500 ερωτήσεις και απάντησε στις 90 από αυτές, αρκετές φορές με χιούμορ, καθώς κάποιες από τις ερωτήσεις αφορούσαν το… «Survivor» («δεν υπάρχει αξιοκρατία» είπε χαριτολογώντας), τον νικητή του Champions League (είπε την Παρί Σεν Ζερμέν), ακόμα και το «Star Wars» και τη γνώμη του για την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του, έδωσε νότες χιούμορ σε χρήστες που ρωτούσαν για αθλητικά θέματα («ο Ολυμπιακός θα βάλει περισσότερα γκολ από τους προπονητές που άλλαξε φέτος» είπε), ενώ αγνόησε το «τρολάρισμα» με ερωτήσεις, για παράδειγμα, για τη Siemens ή για τη Eurovision.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του, ενώ παράλληλα θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. Επέμεινε στο ν+2 για τα έτη σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ανέφερε ότι στη διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος θα προτείνει την κατάργηση του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν συμφώνησε με την πρόταση χρήστη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, προδιέγραψε όμως ότι θα μειώσει το τέλος της ΕΡΤ στο μισό.

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα επανασυστήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ και θα αυξήσει την αστυνόμευση στα Εξάρχεια. Δήλωσε ακόμη ότι θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί γιατί είναι αντιπαραγωγικός. Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν θα υλοποιήσει τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ότι «οι συμφωνίες της χώρας δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις», αλλά ότι θα τα συζητήσει ξανά με τους εταίρους.

Επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Και απ’ ό,τι φαίνεται αρνείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα που βιώνουμε οι Ελληνες», ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με αντικείμενο το ευρώ είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα». Σε σχέση με την προχθεσινή απόφαση των ηγετών για Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων είπε ότι «η θέση της Ελλάδας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε.». Σημείωσε δε ότι τον Αύγουστο του 2015 «κάναμε αυτό που έπρεπε για να σώσουμε την Ελλάδα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα