Η μαντινάδα των δακρυγόνων

Σε πόλεμο με τα ΜΑΤ εξελίχθηκε η πορεία στην Αθήνα των αγροτών της Κρήτης

Μπόλικο ξύλο, με «όπλο» την παραδοσιακή κρητική μαγκούρα (κατσούνα), ρίψη χημικών και κυνηγητό είχε η χθεσινή επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι έκαναν απόβαση στην Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά των φορολογικών και των ασφαλιστικών μέτρων. 
Οι πρώτες συμπλοκές άρχισαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όταν οι Κρητικοί αγρότες έφτασαν από το λιμάνι του Πειραιά στην πλατεία Βάθη και βρήκαν την περιοχή αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις. 

Με το σύνθημα «Αγρότη, πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» και αφού κατήγγειλαν την παρουσία των αστυνομικών μπροστά στο υπουργείο, οι αγρότες επιχείρησαν ξαφνικά να σπάσουν τον κλοιό. Ωστόσο οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. 

Οταν τα πνεύματα ηρέμησαν, το συντονιστικό των αγροτών ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. να περάσει αντιπροσωπία 45 ατόμων για να συναντήσει εκπρόσωπο του υπουργείου. Οι αστυνομικοί απάντησαν στους διαδηλωτές ότι θα επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε οκτώ άτομα, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες, οι οποίοι προσπάθησαν για ακόμη μία φορά να εισβάλουν, εξαπολύοντας επίθεση με τις κατσούνες τους! Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν αρκετά χημικά και βόμβες κρότου – λάμψης και προσήγαγαν αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγειλαν πως ξυλοκοπήθηκαν. 

Στη συνέχεια οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε κάδους και τα αίματα άναψαν ξανά, καθώς εξαπέλυσαν νέα επίθεση, σπάζοντας τα τζάμια από τις κλούβες των ΜΑΤ, και ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς. 

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 
Ομως τα βρήκαν αποκλεισμένα από διμοιρίες και επιδόθηκαν σε «κλεφτοπόλεμο» προσπαθώντας να προσεγγίσουν από τα γύρω στενά. Ωστόσο απέτυχαν πάλι και κρέμασαν ένα… ροζ εσώρουχο με τη φράση «μόνο αυτό δεν μας πήρατε» σε ένα δέντρο στην οδό Πειραιώς! 

Οταν είδαν ότι οι προσπάθειές τους να συναντηθούν με κάποιον από το κυβερνών κόμμα ήταν μάταιες, οι Κρητικοί πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το υπουργείο και το απόγευμα αποχώρησαν προς τον Πειραιά. Στα πλοία, μαζί με τους αγρότες, είχαν επιβιβαστεί και εκπρόσωποι εργατικών κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματά τους. 

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα οδικώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα