Εκεί που ισιώνει ο αετός

Σχεδόν όλοι βρίζουμε νυχθημερόν το διαδίκτυο, το οποίο μας βομβαρδίζει με του κόσμου τις αηδίες. Όμως, ξεπροβάλουν και κάποια διαμαντάκια, σαν τα λουλούδια που φυτρώνουν μέσα από τις κοπριές. Να τι «ανέβασε» ένας ιπτάμενος της πολεμικής Αεροπορίας μας:

«Δεν είμαι ημίθεος, δεν είμαι άτρωτος. Έχω τις ανασφάλειές μου. Μπορεί να μην είμαι σε θέση να ζητήσω από την έρμη την Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου, μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω! Καημένη Πατρίδα, έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις κι’ εμένα. Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο, ίσως και άχρηστο για πολλούς εκεί κάτω, να είναι αυτό που κάνω.

Ίσως και να έχουν δίκιο. Βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές, εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιάς της Βουλής! Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει. Μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι για το πατρικό του χωριού μου, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει. Ούτε και πρέπει!

Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου, να κλειδώσω το υποσυνείδητο, να μη σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους, που δεν γύρισαν ποτέ πίσω, από μία ακόμη καθημερινή αποστολή. Ίσως και κάποιοι να πουν: «τα ήθελε και τάπαθε». Εγώ όμως δεν πετάω γι΄ αυτούς. Πετάω για τον πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι, όταν πετούν τα μαχητικά μας. Πετάω για το παιδί στη Φλώρινα, που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολείο του. Πετάω για τον Παπά μας, που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς! Πετάω για τον ψαρά, που βγήκε στις 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του. Πετάω για τον δασκαλάκο, που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας.

Γι’ αυτούς πετάω!

Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν, για να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή! Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες, γιορτές και Κυριακές. Γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου! Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζουν για μια στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλή αντάμωση! Ίσως κάποιο πρωί, όταν κοιτάξεις ψηλά να με δεις. Γιατί εκεί που ισιώνει ο αετός, οι γλάροι δεν πετάνε!».

Εγώ τι να συμπληρώσω; Μόνο λίγα δάκρυα συγκίνησης.

Όταν τελείωσα την δακτυλογράφηση αυτού του κειμένου, πήγα να βγάλω το φύλλο του μικρού φτινιάρικου ημερολογίου με τα ποιηματάκια. Και τι σύμπτωση! Διαβάστε την:

Και με σπασμένα τα φτερά
μπορεί ο αητός ν΄ αντέξει
στην πιο μεγάλη θύελλα
μονάχος να παλέψει.
Αυτά…

Αστερίσκοι

  • Το είδαμε κι’ αυτό. Η Μπαχάρ χανούμ, κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Γιλντιρίμ πασά, ήλθε να επιθεωρήσει τους χώρους υποδοχής προσφύγων στον Σχιστό. Την συνόδευσε, ο επιθεωρούμενος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας. Δεν γνωρίζουμε αν η χανούμ τα βρήκε όλα καλά ή θα κάνει τα παράπονά της στον Σουλτάνο Ταγίπ. Πάντως, καλού κακού, ας ετοιμαζόμαστε να βγούμε στα βουνά, ως άλλοι Αρματολοί και Κλέφτες, μέρες που είναι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…
  • Το Σύνταγμα λέει ΟΧΙ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει ΟΧΙ. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΝΑΙ και τα σκυλιά αμολυτά και ολίγον πεινασμένα. Έτσι 580.000 αλλοδαποί, βαθείς γνώστες της Ελληνικής πραγματικότητας και με αίσθημα εθνικής (!!!) ευθύνης, ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν και το αποτέλεσμα, ψηφίζοντας ανθρώπους που θα βγάλουν την Πατρίδα μας από το τέλμα. Ρε παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, αμάν πιά με τις μπαρούφες σας. Εν τάξει καταλαβαίνουμε ότι τώρα που πέσατε στο βάζο με το μέλι, είναι δύσκολο να σημάνετε άποσον (ναυτική ορολογία είναι κ. Τσίπρα, θα την ξέρεις από την θητεία σου στον Νότιο Ειρηνικό…), αλλά όχι και να βάλουμε τον Χασάν να κάνει κουμάντο στο σπιτικό μας; Βρέστε άλλους τρόπους.
  • Το ότι η κυρία Σπυράκη δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθής στους νεοδημοκράτες είναι γνωστό. Και γι’ αυτό δεν φταίνε βέβαια οι νεοδημοκράτες. Το θέμα είναι ότι η ίδια δεν κάνει και καμία προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση. Έτσι προ ημερών, δήλωσε ότι η ΝΔ ψήφισε όπως ψήφισε για την φέτα στο Ευρωκοινοβούλιο, διότι την φέτα στον Καναδά την φτιάχνουν κυρίως Έλληνες μετανάστες!!! Έτσι η κ. Σπυράκη, αφού έλυσε τα προβλήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, σώζει τώρα και τους Καναδούς.  Αυτό θα πει όραμα.
  • Ένα εμετικό πανό έκανε την εμφάνισή του, προ ημερών, στο Καυτατζόγλειο στάδιο κατά του Ιβάν Σαβίδη. Προς τιμή τους και ο επίσημος Ηρακλής, αλλά και οι οπαδοί του γηραιού, το καταδίκασαν αμέσως και απερίφραστα. Το εξοργιστικό είναι ότι το πανό έμεινε στη θέση του καθόλη την διάρκεια του αγώνα, εις δόξαν του ενδόξου ημών ισχυροτάτου κράτους. Σε παρόμοιες περιπτώσεις όμως, που «σηκώνονταν» πανό εις βάρος υπουργών ή άλλων «υψηλών» προσώπων, σήμαινε κόκκινος συναγερμός και εξαφανίζονταν πάραυτα. Κάτι παρόμοιο έγινε και με πανό εις βάρος κάποιου κράτους ή ακόμη και εις βάρος…Ελλήνων, όταν θεωρήθηκε εθνικιστική και περίπου προδοτική η σημαία της αλύτρωτης Β. Ηπείρου. Η υποκρισία, όπως παντού και εδώ, περισσεύει. Δύο μέτρα και χίλια σταθμά. Όχι μία φωτογραφίες χίλιες λέξεις, αλλά ένα πανό αρκεί για να περιγράψει την ηλιθιότητα, όλων των εμπλεκομένων καθώς και την ανυπαρξία της οποιασδήποτε εννόμου τάξεως. 

Γειά σου κύριε Τόσκα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα