Κοτζιάς: Μίλησα στον Αμερικανό ΥΠΕΞ για την τουρκική νευρικότητα

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, «μίλησα για την τουρκική νευρικότητα. Νομίζω ότι η Τουρκία προσπαθεί να μεταφέρει τη νευρικότητά της σε τρίτες χώρες».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα σταθερότητας και ασφάλειας, αλλά και ενεργειακά πρότζεκτ. «Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο μεταφοράς ενέργειας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Ο ίδιος ανέφερε πως είπε στον κ. Τίλερσον ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο ΥΠΕΞ αναφερθήκαν εξάλλου στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις δύο χώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα