Συμπλοκές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Την επίθεση κουκουλοφόρων δέχθηκαν μέλη της παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, σήμερα το πρωί άγνωστοι, περισσότερα από 20 άτομα, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους, έκαναν επίθεση στα τραπεζάκια της ΔΑΠ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Παράλληλα, πηγές αναφέρουν πως χτύπησαν και έναν φοιτητή, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με σιδερολοστό στο κεφάλι, με τον τραυματία να μεταφέρεται με διάσειση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου “Παναγία η Βοήθεια”.

Να σημειώθηκε πως είναι η δεύτερη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί, ομάδα κουκουλοφόρων και μη ατόμων, εισέβαλε σε Πανεπιστημιακούς χώρους και προκάλεσε τραυματισμό φοιτητών του Πανεπιστημίου μας και βανδαλισμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πράξεις αυτές και κάθε μορφή βίας».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Σκηνές βίας ξανά εντός του Πανεπιστημίου μας

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας αναφέρει τα εξής:

“Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρων επιθέσεων και τραμπούκικων ενεργειών, από τους γνωστούς – άγνωστους «δημοκράτες».

Το πρωί της Τρίτης ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας, με αποτέλεσμα ένας συμφοιτητής μας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση.

Η οργή των συγκεκριμένων ψεύτοεπαναστατών, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με δολοφονικές επιθέσεις και λοστούς, χτυπώντας στο κεφάλι ένα νεαρό συνάνθρωπο μας.

Στη συνέχεια οι αναρχικοί, επιτέθηκαν και σε άλλα στελέχη στις υπόλοιπες σχολές, καταστρέφοντας το υλικό της παράταξης και σπάζοντας τα τραπεζάκια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας.

Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό, καθώς προ ημερών, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της παράταξης και την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένας συμφοιτητής μας δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Δημοκρατία ορισμένων.

Αν με δολοφονικές επιθέσεις προάγουν τις συλλογικές διαδικασίες.

Αν εν τέλει αυτό είναι το άσυλο που επιθυμούν.

Γιατί για τους συγκεκριμένους, το άσυλο είναι η κάλυψη για τις παραμονές πράξεις τους.

Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως παρατάξεων και ιδεολογικών προελεύσεων να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία που απειλούν τη Δημοκρατία μας και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με τις ιδέες τους και όχι με λοστούς και σιδερογροθιές!

Ευχόμαστε γρήγορη και καλή ανάρρωση στο συμφοιτητή μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, η μεγαλύτερη παράταξη στα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας, την απαντησή μας θα τη δώσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, έχοντας στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας”.
Πηγή: tempo24.gr

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα