Φόβοι και για άλλα δέματα – βόμβες

Έντονος προβληματισμός έχει προκληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα και από την νέα αποκάλυψη, ότι δηλαδή και η δεύτερη επιστολή-βόμβα που εξερράγη στην ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος, είχε ελληνική προέλευση. Ως παραλήπτης του δέματος στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Η αποκάλυψη πως ο φερόμενος αποστολέας έφερε τα στοιχεία του κ. Κικίλια έγινε μάλιστα διά στόματος του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, που ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου και ήταν καλεσμένος.

Σχετικά με τη διεύθυνση φαίνεται να ήταν από το παλιό πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ, στη οδό Ακαδημίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα υπολείμματα του δέματος βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε τα στοιχεία του κ. Κικίλια και την οδό Ακαδημίας στα αγγλικά αλλά όχι ολόκληρη, δηλαδή έγραφε «Acadim…», καθώς είχε σχιστεί, όπως επίσης βρέθηκαν υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ’ αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου .

Παρίσι καλεί Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα οι γαλλικές Αρχές ύστερα από πρωτοβουλία των ελληνικών όμως Αρχών, έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. δύο φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης στο Παρίσι. Βεβαίως, οι Έλληνες αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έγιναν σοφότεροι από αυτά που είδαν, καθώς το δέμα είχε κομματιαστεί και το μόνο που φαινόταν στις φωτογραφίες αυτές, ήταν η εικόνα της αναστάτωσης με τα σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης.

Περισσότερα, θα αναμένουν οι ελληνικές Αρχές από την εξέλιξη των ερευνών των γαλλικών Αρχών. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν αν έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, εκτός από αυτόν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στο ΔΝΤ στη Γαλλία, καθώς πακέτα προς υπηρεσίες ξένων χωρών έχουν ταχυδρομηθεί αλλά ακόμα κανείς δεν ξέρει αν κάποιο από αυτά ήταν ύποπτο.

Άλλωστε ο φόβος αυτός είναι λογικό να υπάρχει αν αναλογιστεί κανείς αυτά που είχε πράξει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2010 με την FAI, τις επιστολές βόμβες που είχαν στείλει σε 14 πρεσβείες στην Αθήνα, στην Γερμανίδα Καγκελάρια Άνγκελα Μέρκελ, στον τότε Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι έρευνες

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν είχε καμία αμφιβολία από όσα έμαθαν οι αξιωματικοί της από τους Γερμανούς συναδέλφους τους χθες, πως η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” κρυβόταν πίσω από αυτή την ενέργεια και βέβαια σήμερα στις 11 το πρωί επιβεβαιώθηκε με την ανάρτηση της ανάληψης ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι ελληνικές Αρχές απ’ όσα γνωρίζουν από τους Γερμανούς συναδέλφους τους μέσω της συνδέσμου της Europol, είναι ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε ως εκρηκτική ύλη, πυροτεχνική ύλη, δηλαδή κοινή μπαρούτη βεγγαλικών που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει η “ΣΠΦ” για να περνάει όσο το δυνατόν απαρατήρητη από τα “X-Rays”.

Η πυροτεχνική ύλη μόλις 31 γραμμαρίων, μαζί με τον μηχανισμό είχαν τοποθετηθεί σε κούφιο βιβλίο, όπως και στο παρελθόν, αναμένουν όμως οι ελληνικές Αρχές από τις αντίστοιχες γερμανικές να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το εξώφυλλο του βιβλίου, την ακριβή συνδεσμολογία κλπ, όπως και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, για τυχόν εντοπισμού DNA κλπ.
Αυτό που επίσης ξέρουν έως τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι το δέμα εξωτερικά είχε ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδα της “AIR MAIL” των ΕΛ.ΤΑ. και τα στοιχεία του αντιπροέδρου της ΝΔ εστάλη η βόμβα στον Σόιμπλε και μάλιστα από ταχυδρομείο της Αττικής.

Στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε συνεργασία με την FAI. Σήμερα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για να δουν πως είναι δυνατόν να έφυγε έτσι αυτό το δέμα…

Το σχέδιο
Η έως τώρα εκτίμηση των Αρχών, που γνωρίζουν από ποιο ταχυδρομείο της Αττικής ξεκίνησε το δέμα, είναι ότι οι δράστες προτίμησαν να ρίξουν το δέμα στο ταχυδρομικό κουτί και όχι να μπουν μέσα στο ταχυδρομείο με τον κίνδυνο να καταγραφούν τα πρόσωπά τους από τις κάμερες των γκισέ των ΕΛ.ΤΑ.

Πρόσθετα, οι Αρχές πιστεύουν ότι η στρατολόγηση και η εντολή ήρθε κατευθείαν από τις φυλακές και τα αδέρφια που έχουν τον ηγετικό ρόλο στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και οι έρευνες σίγουρα στρέφονται προς τα εκεί, άλλωστε και στην περίπτωση του περίφημου “Σχεδίου Γοργοπόταμος” είχε αποδειχθεί περίτρανα πόσο μεγάλο είναι το κενό ασφαλείας στην Φυλακές που επιτράπε σε φαιδρό βαθμό την άνετη δραστηριοποίηση ποινικών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές.

Η στρατολόγηση αν και είναι νωρίς να εξάγουν συμπεράσματα όπως και η σύλληψη του σχεδίου δεν θεωρούν ότι έγινε τελευταία στιγμή και πως αντιθέτως προετοιμαζόταν πολύ καιρό πριν, άλλωστε η δραστηριότητα έδειξε ότι οι σημερινοί δράστες είχαν αποκτήσει εκπαίδευση και εμπειρία…

news247.gr

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα