Η ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που συνήθως περνούν στα ψιλά, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, όσο και αν επιχειρούν κάποιοι -ως συνήθως- να την υποβαθμίσουν.

Αν ήταν πρώτη φορά, θα λέγαμε ότι είναι ανθρώπινο, αλλά το επαναλαμβανόμενο λάθος δεν είναι λάθος. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι: Στη Βουλή γινόταν (ακόμη) μία ψηφοφορία, αυτή τη φορά τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία: «Υπάρχουν σήμερα Εβραίοι της Διασποράς που είχαν την ελληνική ιθαγένεια από τη γέννησή τους, αλλά την απώλεσαν βίαια από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά την περίοδο 1941-1944 (…) και με την προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζεται ότι το δικαίωμα και των κατιόντων όσων πληρούσαν τις προϋποθέσεις της παραπάνω διάταξης, αλλά απεβίωσαν πριν αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, ώστε να ανακτηθεί ο διαρραγείς, εξαιτίας της ναζιστικής κατοχής, δεσμός της οικογένειάς τους με την Ελληνική Πολιτεία».

Τι πιο σεβαστό από το παραπάνω. Και ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο εισηγητής του κόμματος εκείνη τη μέρα έχουν ταχθεί υπέρ, τελικά η Ν.Δ. (δηλαδή, ο βουλευτής που την εκπροσωπούσε εκείνη τη μέρα) ψήφισε «παρών»!
Ο λόγος είναι ότι δεν κατάλαβε (;) εκείνη την ώρα τον τρόπο που γινόταν η ψήφιση των τροπολογιών, εκ παραδρομής ψήφισε «παρών» και η Ν.Δ. με… ανακλαστικά που θερίζουν μία μέρα μετά το «ανακάλυψε» και έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Τα ερωτήματα, όμως, για το πώς λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι πολλά και το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το «κερασάκι» σε μια σειρά λαθών και ανύπαρκτων συνεννοήσεων που γίνονται εντός του κόμματος. Οι ευθύνες ανήκουν τόσο στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και στους αναπληρωτές του, οι οποίοι δεν καταφέρνουν να συντονίσουν το αυτονόητο και δεν είναι η μοναδική περίπτωση που παρατηρείται κάτι τέτοιο.

Βέβαια, το… προνόμιο του κοινοβουλευτικού μπάχαλου, για να είμαστε δίκαιοι, δεν ανήκει αποκλειστικά στη Ν.Δ., καθώς τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλους χώρους. Εκείνο που καταδεικνύει το εκ παραδρομής της Ν.Δ. είναι γενικότερα η κατάσταση μέσα στα κόμματα, με βουλευτές που συνήθως ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν.

Κλείνοντας, να μου επιτρέψετε και κάτι που πληροφορήθηκα πριν κλείσω το σημερινό σημείωμά μου και αφορούσε μερικά από όσα έγιναν στην τελευταία «κλειστή» συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Οι περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν έδειξαν πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους. Αλλιώς, πώς να χαρακτηρίσω το κίνημα ξεσηκωμού των νυν βουλευτών εναντίον υποψηφίων της Ν.Δ., γιατί -λέει- βγαίνουν στη γύρα δηλώνοντας ότι έχουν το χρίσμα.

Και καθόταν ο έρμος ο Μητσοτάκης να ακούει τους βουλευτές να γκρινιάζουν όχι για τη γραμμή του κόμματος, όχι για το πώς θα πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν τη Ν.Δ., όχι γιατί ο Τσίπρας δεν κυβερνά καλά, αλλά γιατί κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους από κάποιους άλλους. Γι’ αυτούς τους βουλευτές η λέξη «ντροπή» είναι πολύ λίγη. Λες και οι ίδιοι δεν έκαναν τα ίδια, όταν ήταν να μπουν στη λίστα του κόμματος. Λες και πέρασαν από καμιά διαδικασία αξιολόγησης;

Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο, όσον αφορά το πώς έφτασε η Ν.Δ. σε αυτήν την κατάσταση, με τέτοιες νοοτροπίες που αναπτύχθηκαν εντός της. Πάνω από όλα και όλους η πολιτική επιβίωσή τους και το σαρκίον τους. Οχι ο ελληνικός λαός και τα προβλήματά του. Με αυτά προφανώς πρέπει να ασχοληθούν άλλοι και όχι κάποιοι σαν και αυτούς τους… τζάμπα μάγκες που εμφανίστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα