Σάλος με διορισμό τριών μετακλητών στη Βουλή

Παραιτήθηκαν από τη θέση τους και ακολούθησε νέα πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου!

Ρεπορτάζ
Δ. Αλειφερόπουλος

Αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε η αποκάλυψη για τον διορισμό τριών μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η αποκάλυψη επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαπίστωση «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό», καθώς στην προκειμένη περίπτωση τηρήθηκε ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά προέκυψαν τρεις νέοι διορισμοί.

Με βάση το άρθρο 36 του Κανονισμού της Βουλής απαγορεύεται ρητά «η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής». Πράγματι, οι τρεις μετακλητοί υπάλληλοι, εκ των οποίων η μία στο γραφείο της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, παραιτήθηκαν από τη θέση τους και ακολούθησε νέα πρόσληψη σε κενή οργανική θέση της Βουλής με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η δεύτερη υπάλληλος εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής και η τρίτη εμφανιζόταν να είναι έως τον Αύγουστο του 2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γενικού γραμματέα της Βουλής, ενώ τον Ιούνιο του 2016 προσλαμβάνεται ως ειδική σύμβουλος στο γραφείο του νυν γενικού γραμματέα της Βουλής. Η ίδια υπάλληλος στις 22/2/2017 προσλαμβάνεται με σύμβαση αορίστου χρόνου, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση της στο Δημόσιο. Σε ανακοίνωσή της η Βουλή κάνει λόγο για ανακρίβειες, σημειώνοντας πως «δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση παρατίθενται και στοιχεία βάσει των οποίων σήμερα στο Κοινοβούλιο υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. «Ο πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις, όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν, αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής» αναφέρει η ανακοίνωση, ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μπορεί να έχει μειωθεί ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων, έχει, όμως, αυξηθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα