Μυστικοί… ευεργέτες για Ακη

Αποφυλακίζεται έπειτα από πέντε χρόνια, καθώς χθες βρέθηκαν τα 200.000 € από άγνωστους «φίλους» του πρώην υπουργού

Περίπου πέντε χρόνια από τον εγκλεισμό του στις Φυλακές Κορυδαλλού ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί πιθανότατα σήμερα δίπλα στην οικογένειά του, αφού βρέθηκαν τα χρήματα για την αποφυλάκισή του. Τα 200.000 ευρώ που απαιτούσε η εγγύηση, για να βρει την ελευθερία του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, συγκεντρώθηκαν από δωρεές φίλων του και μέσω δανεισμού από ιδιώτη. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν δημοσιευτεί τα ονόματα των «φίλων» του πρώην υπουργού, οι οποίοι αποφάσισαν να «βάλουν πλάτη» για την αποφυλάκισή του.

Πλέον, απομένουν μόνο διαδικαστικά ζητήματα προς διευθέτηση. Στόχος του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συνηγόρων του είναι να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες εντός της ημέρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορέσει να αποφυλακιστεί μετά το τριήμερο, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου νοσηλεύεται, ο πρώην υπουργός θα μείνει στο πατρικό σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι.

Την Τετάρτη, η πλευρά του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε ζητήσει να μειωθεί το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί για την αποφυλάκισή του, ωστόσο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δεν είχε κάνει δεκτό αυτό το αίτημα.

Κατά πλειοψηφία

Οι δικαστές αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση, που υποστήριζε ότι το ποσό της εγγύησης πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, δόθηκε η δυνατότητα στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να καταβάλει το χρηματικό ποσό είτε σε μετρητά είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Χθες, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από τα μετρητά, φίλος του πρώην υπουργού φέρεται ότι διέθεσε ακίνητό του, προκειμένου να μπει ως ασφάλεια, καθώς προσημειώθηκε για το ποσό των 120.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα