«Είμαστε οι survivors του 2004»

Τραπέζι Κυριάκου στους «10» που είχαν εκλεγεί μαζί του πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια και συνεχίζουν στη Βουλή

Ρεπορτάζ
Σπύρος Γκουτζάνης

Να βελτιώσει τις σχέσεις του με τους βουλευτές του κόμματος επιθυμεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης παρέθεσε δείπνο σε όσους είχαν εκλεγεί για πρώτη φορά το 2004.

«Είμαστε οι survivors του 2004» είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο… πνεύμα της εποχής, ενώ ο Θεόδωρος Καράογλου προτίμησε το στρατιωτικό «ΕΣΣΟ 2004». Αρχικά, είχε προγραμματιστεί το δείπνο να γίνει στις 7 Μαρτίου, στην επέτειο της εκλογικής νίκης της Ν.Δ. το 2004, αλλά είχε αναβληθεί λόγω υποχρέωσης του προέδρου. Το δείπνο έγινε σε ψαροταβέρνα της Καισαριανής. Οι «survivors» είναι μόλις 11 βουλευτές μαζί με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη από όσους είχαν πρωτοεκλεγεί τότε:
Ελενα Ράπτη, Σοφία Βούλτεψη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Νίκος Δένδιας, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιώργος Κασαπίδης.

Εκτιμήσεις

Φυσικά, οι βουλευτές θέλησαν να ακούσουν τις εκτιμήσεις του προέδρου για τις εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η αξιολόγηση κατά πάσα πιθανότητα κλείνει και αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές πηγαίνουν πιο πίσω». Εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας κλείσει την αξιολόγηση, εξασφαλίζει χρόνο παραμονής στην εξουσία, ενώ η Ν.Δ. τις ζητά μεν, αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλει.

Εκανε ανάλυση των δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι «με αναγωγές, η Ν.Δ. είναι σήμερα κοντά στο 35% και δίνει μάχη για την αυτοδυναμία, που δεν είναι ανέφικτη, ανάλογα και με την πορεία των εξελίξεων». Το μενού είχε σαλάτες και ψαρομεζέδες, και για κύριο πιάτο κουτσομούρες, που προτιμά όταν πηγαίνει σε ψαροταβέρνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, καθώς ήταν βράδυ, ήπιε μπίρα, κάτι που συνήθως αποφεύγει. Οι υπόλοιποι προτίμησαν το κρασί.

Τετ α τετ με τον Βούτση για την ψήφο ομογενών

Η λειτουργία του Κοινοβουλίου και η ψήφος των ομογενών ήταν στο βασικό «μενού» της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Βούτση.

Η ολιγόωρη συνάντηση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, έπειτα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρχισε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να βάζει το θέμα της «βροχής» άσχετων τροπολογιών στα νομοσχέδια της κυβέρνησης αλλά και της επιλογής της επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας για την ψήφιση των νομοσχεδίων. «Να μην αφήσουμε τη δημοκρατία να λιγοστέψει» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κατάχρηση εξουσίας» και σημειώνοντας ότι «περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη». Σε ό,τι αφορά την ψήφο των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η σχετική πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το κόμμα του παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, από την πλευρά του, υπενθύμισε ότι αλλάζει ο Κανονισμός και περιλαμβάνονται όλα αυτά που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι από τα 97 νομοσχέδια που έχουν συζητηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 μόνο δύο ήταν με επείγουσες διαδικασίες. Αναφορικά με την πρόταση της Ν.Δ. για την ψήφο των ομογενών, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με τη σειρά της, καθώς είναι η πέμπτη από τις περίπου δέκα προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί.
Δ. Αλειφερόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα