«Μένος» κατά του Ιερωνύμου

Ο Σκουρλέτης τον κατηγορεί για προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης (!), με αφορμή τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Σε ασκήσεις πολιτικού bullying προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεραρχίας αρέσκονται ευκαίρως-ακαίρως πολλά σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη, ακολουθώντας τη «γραμμή» του Νίκου Φίλη. Από αυτόν τον κανόνα όχι μόνο δεν ξέφυγε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αλλά έφτασε ένα βήμα πιο μακριά από τον πρώην υπουργό Παιδείας, κατηγορώντας τον Αρχιεπίσκοπο για προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης (!), με αφορμή τη συνάντηση του κ. Ιερωνύμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εχω διαπιστώσει -δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε- ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την Εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της Ν.Δ.» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει «προνομιακή» και αποκλειστική γραμμή επικοινωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία.

Επιπλέον, ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο, καταλογίζοντάς του επιχείρηση παρέμβασης στην πολιτική ζωή της χώρας.
Οπως ήταν φυσικό, η απάντηση της Αρχιεπισκοπής ήταν σκληρή, με τον εκπρόσωπο Τύπου Χάρη Κονιδάρη να δηλώνει: «Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του της αντικληρικαλιστικής αριστεροφροσύνης.

Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Ελληνες, ο κ. Σκουρλέτης δεν διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με τον ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

Εκκλησιαστικοί και πολιτικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών αλλά και την ιδιαίτερα αυστηρή απάντηση της Αρχιεπισκοπής, δεν παρέλειπαν να σχολιάσουν και τον λίγο πιο προσωπικό τόνο στην αντιπαράθεση Ιερωνύμου – Σκουρλέτη, καθώς κύκλοι του εκκλησιαστικού παρασκηνίου «χρεώνουν» ιδιαίτερα στενές και καλές σχέσεις ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, που -όπως είναι γνωστό- αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα