«Xορός εκατομμυρίων στο υπ. Πολιτισμού»

Καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις χρηματοδοτήσεις σε συνδικαλιστές επί Σαμαρά – Βενιζέλου

Χορό εκατομμυρίων και πάρτι κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον πρώην υπουργό Πολιτισμού (!) Αριστείδη Μπαλτά.

Στην ερώτηση που απευθύνεται στην αρμόδια υπουργό Λ. Κονιόρδου και τους συναρμόδιους υπουργούς Ε. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη, οι κυβερνητικοί βουλευτές αποκαλύπτουν ότι με αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας το εν λόγω Ταμείο χρηματοδοτήθηκε με άφθονο δημόσιο χρήμα, λαμβάνοντας ποσοστό επί των εισπράξεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) από τα εισιτήρια και τα πωλητέα είδη (σουβενίρ) στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας.

Στη 16σέλιδη αναλυτική ερώτηση αναφέρεται ότι με αποφάσεις του Ε. Βενιζέλου και του Α. Σαμαρά το Ταμείο Αλληλοβοήθειας έχει χρηματοδοτήσει αφειδώς συγκεκριμένα συνδικαλιστικά σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, που συνδέονται με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικό είναι πως το ΤΑΥΠΥΠΠΟ αποτελεί ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα, ενώ η διοίκησή του διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Πολιτισμού χωρίς να υπάρχει Γενική Συνέλευση ή κάποιο άλλο συλλογικό όργανο των εργαζομένων που να την εκλέγει!
Οι αριθμοί μιλούν και… προκαλούν!

Η συνολική χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με δημόσιο χρήμα από το 2005 μέχρι το 2016 -όπως αναφέρουν οι βουλευτές- ανήλθε σε 16.100.000 ευρώ, από τα οποία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ – ΥΠΠΟ) κατευθύνθηκε το υπέρογκο ποσό των 1.600.000 ευρώ. Ακόμη και τα χρόνια που η χώρα είχε μπει στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το πάρτι καλά κρατούσε! Από το 2009 και μετά η χρηματοδότηση του Ταμείου από το ΤΑΠ ανήλθε σε 13.800.000 ευρώ, από τα οποία το μερίδιο της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ ήταν 1.000.000 ευρώ.

Μόνο μέσα σε μία χρονιά, το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αύξησε το ποσοστό επί των εισπράξεων του ΤΑΠ που αποδίδονταν στο ΤΑΥΠΥΠΠΟ και πρόσθεσε έκτακτη επιχορήγηση (!), όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές. Η συνολική χρηματοδότηση ανήλθε σε 3.200.000 ευρώ, από τα οποία 190.000 ευρώ είναι το μερίδιο που αναλογεί στην ΠΟΕ – ΥΠΠΟ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα