Από τα Γιαννιτσά ο πρώτος μητροπολίτης Τανζανίας!

Από τα Γιαννιτσά στην Τανζανία. Αυτή είναι η διαδρομή ενός ορθόδοξου ιερέα που, από τη γενέτειρά του στην κεντρική Μακεδονία και τη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης, βρέθηκε να περιδιαβαίνει την αφρικανική ήπειρο, να κηρύσσει για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, καταλήγοντας να εκλεγεί ο πρώτος επίσκοπος στην νέα επαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ο λόγος για τον επίσκοπο Αγαθόνικο Νικολαΐδη, τον πρώτο ορθόδοξο ποιμενάρχη της Τανζανίας.

Η χώρα υποδέχθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου τον νέο ποιμενάρχη της, ο οποίος φέρει τον τίτλο του επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας. Ο νέος ορθόδοξος ποιμενάρχης έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον τοποτηρητή, μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Δημήτριο, τις τοπικές Αρχές και τους πιστούς της πόλης Ιρίνγκα με χορούς και τραγούδια, κατά την τοπική αφρικανική συνήθεια, ενώ στην ενθρόνιση παρέστη πλήθος κληρικών από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος Νικολαΐδης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1964 και είναι ένα πολύ έμπειρο ιεραποστολικό στέλεχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συμμετείχε σε διάφορα κλιμάκια από το 2004 έως το 2011, αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και τη διαχείριση ενός ιεραποστολικού κλιμακίου. Τον Δεκέμβριο του 2013, έπειτα από πρόσκληση του Πατριάρχη Θεοδώρου, υπηρέτησε ως σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου στην Αλεξάνδρεια, ως κωδικογράφος και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Πατριάρχη.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα