Μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου με τον Σαββίδη

Παίρνει διαστάσεις η κόντρα μεταξύ τους. Υμνοι του Ιβάν για τον Τσίπρα και καλά λόγια για τον Καραμανλή

Ρεπορτάζ
Σπύρος Γκουτζάνης

Λάδι στη φωτιά της μεταξύ τους αντιπαράθεσης έριξαν χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Σε συνέντευξή του ο κ. Σαββίδης επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση που κράτησε στη Βουλή.

Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με τη στάση του διώχνει επενδυτές. «Αυτό το πρόσωπο μίλησε προσβλητικά εναντίον μου. Εγώ θεωρώ πως αυτή η επίθεση έγινε χωρίς καμία βάση κι αυτό δεν βελτιώνει τον πρόεδρο του κόμματος…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαββίδης άφησε, όμως, αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως ανέφερε, του ζητούσε επιτακτικά να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ για εθνικούς λόγους, αλλά τώρα δεν τον προστάτευσε.
Διευκρίνισε ότι η αντιπαράθεσή του αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι τη Ν.Δ., και πρόσθεσε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή.

Υποστήριξε, επίσης, ότι θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δήλωσε ενδιαφέρον για τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα, τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ, που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Συνεχάρη δε τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στη Βουλή επί της επίμαχης τροπολογίας, λέγοντας πως του θύμισε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000.

Η πρώτη απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, ανέφερε: «Σε δημόσια θέα παρακολουθούμε απαράδεκτες ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσεταιριστεί. Αυτά που χαρίζονται είναι πρόστιμα από λαθρεμπόριο. Και κάπως έτσι, πάνω στη διαγραφή προστίμων, χτίζεται η νέα διαπλοκή του κ. Τσίπρα». Στη συνέχεια η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή.

Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα