Εσφαξε με δικά του εργαλεία ο Πολάκης

Απίστευτο θράσος του αν. υπουργού Υγείας, που πήγε με το έτσι θέλω και χειρούργησε ασθενείς στη Ζάκυνθο

Από τη
Ρίτα Μελά

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος χθες εισέβαλε στα -κλειστά εδώ και τέσσερις μήνες- χειρουργεία του Νοσοκομείου της Ζακύνθου και συμμετείχε σε τρεις επεμβάσεις. Στόχος του κ. Πολάκη ήταν να διαψεύσει τους γιατρούς του νοσοκομείου, που επανειλημμένως έχουν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους για την ασφάλεια του δικτύου αερίων των χειρουργείων, μετά τον θάνατο μιας 41χρονης μητέρας αλλά και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που εμφάνισαν άλλοι πέντε ασθενείς στα τέλη του 2016.

Χθες νωρίς το πρωί ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού με δύο χειρουργούς, μία αναισθησιολόγο, δύο νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία Μεσσηνίας – Κυπαρισσίας και Ιωαννίνων, με δικά του αναλώσιμα υλικά (γάζες, ράμματα, εργαλεία) και με τρεις ασθενείς αλβανικής καταγωγής από την Πελοπόννησο! Με την άνεση των κινήσεων που του δίνει το αξίωμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αγνόησε επιδεικτικά το προσωπικό του χειρουργείου και, όταν τον ρώτησαν γιατί έφερε ράμματα, γάζες και εργαλεία μαζί του, εκείνος απάντησε: «Φοβάμαι για δολιοφθορά»!

Η πρωτόγνωρη στην ιστορία του ΕΣΥ συμπεριφορά του κ. Πολάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το προσωπικό του θεραπευτηρίου, που εκτιμά ότι επλήγη ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του νοσοκομείου. «Ποιος ασθενής θα το εμπιστευθεί μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι φοβάται για δολιοφθορά από το επιστημονικό προσωπικό του;» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου και του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Παύλος Καψαμπέλης και συνέχισε:

«Είμαι 40 χρόνια γιατρός στο ΕΣΥ, τέτοια ιταμή και προσβλητική συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί. Ο κ. Πολάκης παρέκαμψε το ιατρικό πρωτόκολλο, κατέλυσε κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας και έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη κατάληψη στο χειρουργείο, κινούμενος στη λογική τού “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”! Ούτε στη χούντα δεν έγιναν τέτοια πράγματα» είπε.

Πάντως, κ. Πολάκης ανάρτησε και φωτογραφίες από το χειρουργείο στο facebook σχολιάζοντας ότι μετά τέσσερις μήνες έγιναν στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου τρεις επεμβάσεις, πλαστική βουβωνοκήλης, λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή και πλαστική κήλης, ενώ σε χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι έγινε και μια καισαρική τομή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα