Η «Sun» βιάστηκε να πεθάνει τον Ελληνα πρίγκιπα Φίλιππο

Η έντονη φημολογία για την υγεία του οδήγησε την εφημερίδα σε απίστευτη γκάφα

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Κυριαρχούσε από νωρίς χθες το πρωί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου -είναι βέβαια γνωστός και ως Phil the Greek, λόγω της γέννησής του στην Κέρκυρα-, καθώς, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, το φθινόπωρο θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του. Η ανακοίνωση έβαλε τέλος στην έντονη φημολογία που υπήρχε σχετικά με την υγεία του βασιλικού ζευγαριού μετά την αναγγελία για έκτακτη σύσκεψη του προσωπικού στο παλάτι.

Οταν η σύσκεψη -ιδιαίτερα ασυνήθιστο γεγονός- διέρρευσε, δημοσιογράφοι κατέκλυσαν τα ανάκτορα περιμένοντας να μάθουν τι έχει συμβεί, ενώ η καθυστέρηση έκανε τις φήμες να οργιάζουν και τη «Sun» να κάνει την απίστευτη γκάφα: Η γνωστή βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της, προκειμένου να έχει πρώτη την «είδηση», αποφάσισε να… πεθάνει τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ πριν από την ώρα του. «Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στα 95 του» ήταν ο τίτλος του άρθρου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι την «εξαφάνισαν» τάχιστα, η ζημιά είχε γίνει.

Λίγο προτού γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του και ύστερα από 70 και πλέον χρόνια στο πλευρό της βασίλισσας της Αγγλίας, ο πρίγκιπας Φίλιππος αποφάσισε να μην εκπληρώνει πλέον δημόσιες υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από τον φετινό Σεπτέμβριο.
Οπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, η Ελισάβετ, η οποία θα εξακολουθήσει να ασκεί κανονικά τα δικά της καθήκοντα, στηρίζει απόλυτα την απόφαση του συζύγου της.

Τα βρετανικά ΜΜΕ, πάντως, βρίθουν δημοσιευμάτων για τον Ελληνα που γοήτευσε τη βασίλισσά τους, αλλά και τους Βρετανούς πολίτες, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε το έργο του, τη σταθερή υποστήριξή του προς τη Βρετανία και τη σύζυγό του, και τη μεγάλη φιλανθρωπική δράση του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα