Γραμμή Μεταξά η δόξα της Ελλάδας

Η χιλιετία του 3ου Ράιχ κολοβώθηκε στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η μοίρα, η αποστολή του έθνους μας είναι να αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αγαθού και το ανάχωμα στην επέκταση κάθε είδους βαρβαρότητας.

Η πατρίδα
μας, που κατάφερε το πρώτο συντριπτικό πλήγμα εναντίον του Αξονα και διέσυρε τους δόλιους Ιταλούς, ύψωσε και το ανάστημά της μπροστά στις κατάφρακτες στρατιές των ένστολων Γερμανών δολοφόνων, που ήθελαν να βυθίσουν τον πλανήτη στο σκοτάδι που κουβαλούσαν και κουβαλούν οι ίδιοι εντός τους.

Ο Ελληνικός
Στρατός ηττήθηκε μεν από τους αριθμητικά (αλλά όχι ηθικά) υπέρτερους Γερμανούς, αλλά τελικά, με τις θυσίες και το αίμα του, κατόρθωσε να καθυστερήσει τους ναζιστές όσο έπρεπε για να τους καταπιεί ο ρωσικός χειμώνας.

Στην «κυριακάτικη δημοκρατία»
, που κυκλοφορεί αύριο, το βιβλίο που θα συνοδεύει την πλήρη έκδοσή της τιτλοφορείται «Η εποποιία του Ρούπελ και τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά». Εξιστορεί και τις φοβερές μάχες που έδωσαν τα παλικάρια μας στα οχυρά, τιμώντας την Ιστορία του έθνους, και περιγράφει με λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας τον άθλο της κατασκευής αυτού του έργου, το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά.

Φυσικά
, σε αυτό το έργο δεν βοηθηθήκαμε από κανέναν ξένο, «εταίρο» ή πιστωτή. Οπως σχολιάζει στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, συγγραφέας και αρθρογράφος Θεοδόσης Τάσιος, η Γραμμή Μεταξά ήταν ένα έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και φτιάχτηκε από Ελληνες: «Τώρα που η τρέχουσα παρακμή μας στερεί τον λαό απ’ τις αναπτυξιακές συνέπειες των έργων Πολιτικού Μηχανικού, και τώρα όπου έχει κάκιστα κλονισθεί η ικανότητά μας για τα σπουδαία, τώρα είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να αναμνησθούμε ότι ελληνικά χέρια, ελληνικά λεφτά, ελληνική διευθυντική οργάνωση κι ελληνική τεχνογνωσία κατασκεύασαν (πριν από 80 χρόνια) ένα μέγιστο τεχνικό έργο: Την οχύρωση των Βορείων Συνόρων της Χώρας, κατασκευασμένη απ’ τον Ελληνικό Στρατό κι απ’ τους Ελληνες Μηχανικούς».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα