Kοροϊδία Κατρούγκαλου για τις συντάξεις

Αφού ως υπουργός τις πετσόκοψε, τώρα τις βρίσκει πολύ χαμηλές

Κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τη σύνταξη που παίρνει» δήλωσε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, αφήνοντας άφωνη τη δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη.
Και δεν μιλάμε για οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος, αλλά για τον πρώην υπουργό Εργασίας και πρωτομάστορα του νέου Ασφαλιστικού Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος, που επί υπουργίας του προσπαθούσε να πείσει τους πάντες πως οι άνευ προηγουμένου περικοπές των συντάξεων ήταν η προσφιλέστερη λύση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, τώρα παραδέχεται ότι «οι σημερινές συντάξεις είναι πολύ χαμηλές».
Ισως γιατί είναι πια αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και το νέο πόστο του λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», δίνοντάς του άφεση αμαρτιών για τις ενέργειες του πρόσφατου παρελθόντος.

Κι ενώ ως υπουργός Εργασίας δεχόταν όλα τα μέτρα που πρόσταζαν οι δανειστές αδιαμαρτύρητα, τώρα φαίνεται πως απενεχοποιήθηκε. Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, υποστήριξε με περίσσιο θάρρος (και ακόμη περισσότερο θράσος) ότι «τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα είναι παράλογα. Μας αναγκάζουν. Είναι πολιτικός εκβιασμός».

Μάλιστα, δεν δίστασε να πουλήσει και πολιτικό «τσαμπουκά», προειδοποιώντας πως «αν δεν ληφθούν μέτρα για το χρέος, τότε θα τα καταργήσουμε».Ούτε λόγος, βέβαια, για την περίοδο που από τον θώκο της οδού Σταδίου υπέμενε αδιαμαρτύρητα τις υποδείξεις των δανειστών σε μια σειρά από ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού, όπως για παράδειγμα οι συντάξεις χηρείας.

Η μείωση των συντάξεων στο 50% της αρχικής (από 70% που ίσχυε) και η τριετής περίοδος χορήγησής της, στην περίπτωση που ο/η σύζυγος είναι κάτω των 55 ετών), «δεν ήταν στον νόμο όπως τον καταθέσαμε» παραδέχεται τώρα ο υπουργός.
Ωστόσο, επειδή είναι πάνω απ’ όλα πολιτικός (και οι εκλογές είναι μπροστά), «μαρτύρησε» πότε και πώς θα αυξηθούν οι συντάξεις, ώστε να ησυχάσουν οι 2.400.000 συνταξιούχοι που ο ίδιος καταδίκασε στην ανέχεια:
«Οταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και την αύξηση των μισθών, τότε θα αυξηθούν και οι συντάξεις». Και ο νοών νοείτω…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα