Νέα ντοκουμέντα από τον Ναξάκη για τον Οτζαλάν

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής παρουσιάστηκε η νέα άκρως αποκαλυπτική έκδοση του συγγραφέα και αρχιπλοιάρχου ε.α. Αντώνη Ναξάκη με τίτλο «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου» (εκδόσεις Μένανδρος).

Ο κ. Ναξάκης, ο άνθρωπος που στάθηκε πραγματικός σύντροφος και πιστός φίλος του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, παραδίδει ένα μοναδικό χρονογράφημα, στο οποίο με απλή και αφηγηματική γλώσσα καταθέτει όλα όσα ο ίδιος βίωσε από την πρώτη γνωριμία του με τον Κούρδο ηγέτη, το χρονικό της προσπάθειας προστασίας και φυγάδευσής του, μέχρι και λίγο πριν από την παράδοσή του.

Η αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου αποδείχτηκε αρκετά μικρή για να χωρέσει όλο τον κόσμο που συνέρρευσε για να δει τον πολυσυζητημένο αξιωματικό του Ελληνικού Ναυτικού που πρωταγωνίστησε στην εθνική αυτή περιπέτεια.

Μεταξύ του κόσμου που παρευρέθηκε, διακρίναμε το σύνολο της ηγεσίας, παλαιότερης αλλά και σύγχρονης των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως του Ναυτικού, όπου και υπηρέτησε ο συγγραφέας. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκας, ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Σγουρίδης, οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Κ. Κατσίκης και Δ. Καμμένος, ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιέτζογλου και ο πρόεδρος του συλλόγου Αθηναίων Ελ. Σκιαδάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι οικογένειες των πεσόντων υπέρ πατρίδας στα Ιμια αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, o υιός του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση με τη μητέρα του και οι κυρίες Βλαχάκου και Γιαλοψού. Προς τιμήν των τριών ηρώων που έπεσαν στα Ιμια, Παναγιώτη Βλαχάκη, Χριστόδουλου Καραθανάση και Εκτορα Γιαλοψό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο τέλος της εκδήλωσης.

Στο βιβλίο καταγράφονται όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και οι «άνωθεν» εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα όσων διαδραματίστηκαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα