Μητσοτάκης: Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη

Με σφοδρή επίθεση και σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών. «Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, όπως έκανε το 2015 μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

«Η Ελλάδα ζει έναν εφιάλτη με ευθύνη Τσίπρα- Καμμένου», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «σκοτεινή μέρα για την Ελλάδα» και ονοματίζοντας συγκεκριμένους υπουργούς που εμποδίζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κατήγγειλε την κυβέρνηση πως δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση γι’ αυτά που ψηφίζονται σήμερα και ότι είναι «η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην ευρωζώνη», ενώ χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «το περιτύλιγμα του πακέτου των μέτρων» που έρχονται με τη συμφωνία.

Ο λαός και η ιστορία, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν θα δείξουν καμία επιείκεια στην χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας», ενώ από την άλλη θέλησε να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, με άλλο μείγμα πολιτικής και θα τον περπατήσουμε μαζί»

Χάσαμε 26 δισ. ευρώ πλούτου

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμο που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισ. Χάσαμε 26 δισ. εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου».

Ο Βαρουφάκης

Ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα τι έχει να πει για το γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως όταν άκουσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έβγαλε ατμούς. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να αναλάβει υπουργός. Η οργή των πολιτών είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω, σημείωσε. Η κοινωνία χρειάζεται αληθινή ελπίδα. Όπως είπε η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της.

Οι τρεις υποσχέσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να βάλει τέλος στη λιτότητα και να σχίσει τα μνημόνια. Τώρα «τα υπογράφει δυο δυο και με τα δυο χέρια» και φέρνει μεγαλύτερη λιτότητα. Το 4ο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που θα προστατεύατε: τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.

Είχατε πει ότι η κυβέρνηση «θα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα υψώσει ανάστημα στους ξένους. Κι από τo “go back, madame Μέρκελ”, πήγαμε στο “βοήθεια, κυρία Μέρκελ!”. Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο».

Η τρίτη υπόσχεση ήταν να τελειώσετε με το «παλαιό» αλλά χτίζετε ένα νέο κομματικό κράτος κόντρα σε αποφάσεις των δικαστηρίων. «Εχετε κάνει το Σύνταγμα της χώρας κουλερόχαρτο», κατήγγειλε και όπως είπε η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε αμοραλιστή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια στην προσπάθεια να υπερασπιστεί την εξουσία», αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, είναι λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η χώρα δεν θα πάρει μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. Σημείωσε ότι ο Ευ. Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο και τελικά φορολογεί όσους βγάζουν 500 ευρώ το μήνα.

Και εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό. «Με τους δανειστές έχετε συνάψει ιερά συμμαχία. Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται για μνημόνιο αλλά με μια ιδιαιτερότητα: Δεν προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση. Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά για τη χώρα. Το Τέταρτο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο. Περιλαμβάνει 4,9 δισ. ευρώ νέα μέτρα. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Με τα μέτρα αυτά ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δισ. ευρώ.

Τα αντίμετρα

Είναι το περιτύλιγμα του πακέτου των μέτρων. Λέτε ότι είναι περισσότερα από τα μέτρα, 7 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ. Αν είναι έτσι μην πάρετε τα μέτρα και πάρτε 2 δισ. ευρώ αντίμετρα, πρότεινε. Εκτίμησε ότι τα μέτρα θα παρθούν στο σύνολό τους και θα τα φορτωθεί η επόμενη κυβέρνηση.

Η τροπολογία της ΝΔ

Κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για άμεση ανακούφιση των φορολογούμενων με ένα πακέτο 0,5% του ΑΕΠ. Μην περιορίζεστε στη μείωση του ΦΠΑ για τους αγρότες, άλλωστε την έχω προτείνει από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Αν η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι μπορεί να λάβει φέτος μέτρα 865 εκατ. ευρώ με στόχο πλεονάσματος 1,75%, πώς θα φέρει αντίμετρα 3,6 δισ. ευρώ με στόχο πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ; αναρωτήθηκε.

Αναρωτήθηκε με τίνος εξουσιοδότηση η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις που πηγαίνουν μετά το τέλος της κοινοβουλευτικής της θητείας.

Το χρέος

Οι αποφάσεις για το χρέος είναι σε μεγάλο βαθμό έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΝΔ. Εμείς λέμε σε όλα τα φόρα ότι ήρθε η ώρα οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Κατήγγειλε ότι πουθενά στις 1.000 του μνημονίου δεν υπάρχει πρόβλεψη ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν δεν θα πάρει η χώρα τη ρύθμιση χρέους. Οσον αφορά την γνωστή ατάκα για την γκραβάτα είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «είναι ικανός να βάλει και σμόκιν στην παραλία».

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα

Όπως υποστήριξε, το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει. Και δεν βγαίνει για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία μας. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του κράτους και ο βαθμός παρέμβασής του στην οικονομία και

δεύτερον, γιατί δεν είστε εσείς ικανοί να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγετε. Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται.

Κλέβω εκκλησία

Στο γήπεδο του λαϊκισμού είστε πράγματι ασυναγώνιστος κ. Τσίπρα. Αλλά στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής «είναι σαν να κλέβω εκκλησία», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης λαός και κοινωνία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια στη χειρότερη κυβέρνηση της χώρας.

Όπως είπε η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει μικρότερα πλεονάσματα. Σε αυτή τη συζήτηση η Ελλάδα θα προσέλθει ως εταίρος και όχι ως επαίτης με ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα