Ομολόγησε εμμέσως ότι… καλοβλέπει ΝΔ

Μισόλογα από τον Βενιζέλο για συμπόρευση με τον Κυριάκο

Eνα τσίμπημα στο μάγουλο από τον Κώστα Καραμανλή, τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, ήταν αρκετό για να αναθερμάνει τις συζητήσεις και τα σενάρια σχετικά με το εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσχωρήσει -και κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτός- στη Ν.Δ., σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα.

Για πρώτη φορά, τις πληροφορίες για πιθανή ένταξη του κ. Βενιζέλου στη Ν.Δ. είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδό της η «δημοκρατία», πριν από περίπου έναν χρόνο, δίχως τότε να διαψευστούν ούτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον είναι ότι -και- το χθεσινό δημοσίευμα προκάλεσε μία ήξεις αφήξεις αντίδραση του κ. Βενιζέλου στα social media.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται καταρχάς σε πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας και λέει ότι δεν υπήρξε μυστική συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά «δείπνο με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων μετά συζύγων σε φιλικό σπίτι», και ότι αν θέλει να συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά «δεν έχουμε ανάγκη από άλλοθι κοινωνικών εκδηλώσεων».

Ακολούθως αναπτύσσει τη θέση του για τις κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές. Μέσα σε 340 λέξεις -σύντομα για τον φλύαρο κ. Βενιζέλο- αυτό που δεν υπάρχει είναι μία σαφής και κατηγορηματική πρόταση ότι δεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη Ν.Δ.

Αντίθετα, επιχειρηματολογεί λέγοντας πως η εκτίμηση ότι διχάζει τη Ν.Δ. «συνιστά βαριά προσβολή κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του αγώνα να σταθεί όρθια η χώρα τα τελευταία δραματικά χρόνια. Από πού κι ως πού “διχάζεται” η Ν.Δ.; Ποιος της έθεσε ποιο θέμα;».

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια αναφέρει ότι η εναλλακτική λύση είναι «μόνο μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, στην οποία θα κληθεί να μετάσχει και ο εκλογικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθοδηγήσει τις εξελίξεις». Σημειώνει δε ότι διαφωνεί με την επιδίωξη της Ν.Δ. για αυτοδύναμη κυβέρνηση και ότι η πρότασή του αφορά το προοδευτικό Κέντρο και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει. «Με ενδιαφέρει μόνο η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας και η δυνατότητα ανάταξής της» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα